10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiSCMU Craiova, victoria sezonului la Turda! Voleibalistele, la un pas de îndeplinirea obiectivului

SCMU Craiova, victoria sezonului la Turda! Voleibalistele, la un pas de îndeplinirea obiectivului

SCMU Craiova este cu un pas şi jumătate în primele opt echipe din Divizia A1! Formaţia din Bănie s-a impus la Cluj, în faţa contracandidatei Turda, cu scorul de 3-1 (26-24, 26-28, 25-15, 25-21) şi astfel şansele la locul al 8-lea au crescut vizibil. Pentru a rămâne în seria 5-8, aşa cum se şi dorea iniţial de către conducere şi staff, oltencele trebuie să aştepte şi rezultatul final al partidei Medgidia – Bacău.

Primele două seturi ale partidei de la Cluj au fost „pe muchie de cuţit“. Trupa lui Zlotea a avut iniţiativa în primul act, dar Turda nu a renunţat la absolut niciun punct, în niciun moment al jocului. S-a mers din aproape în aproape o bună perioadă de timp, până când „gazdele“ au trecut în faţă pe tabelă. S-a ajuns chiar în stadiul de 24-20 pentru Turda şi mai era nevoie de un singur punct pentru a încheia setul, însă oltencele au avut o revenire incredibilă. Treptat, gruparea din Bănie a luat punct după punct, a egalat la 24 şi a câştigat nesperat setul, scor 26-24.

În actul secund, SCMU a debutat mai bine, s-a distanţat puţin pe tabelă, dar formaţia Cristinei Pârv a reintrat în meci şi a restabilit egalitatea la şapte. A urmat o perioadă echilibrată, cu puncte de ambele părţi, s-a intrat chiar şi în prelungiri, unde câştig de cauză a avut Turda (28-26).

Fetele lui Zlotea şi-au demonstrat valoarea pe final

Setul al treilea a aparţinut în totalitate voleibalistelor Craiovei, care şi-au demonstrat superioritatea şi au dominat copios din toate punctele de vedere. Turda a luat doar 15 puncte, iar SCMU a trecut, din nou, în faţă pe tabelă. Setul al patrulea a fost şi ultimul al meciului, chiar dacă Turda a tras tare până la final. De la scorul de 17-17 s-a „rupt“ jocul „gazdelor“, iar SCMU Craiova s-a impus cu 25-21. A fost o victorie uriaşă, care îndreaptă gruparea alb-albastră spre locul al 8-lea, cel impus de către tehnicianul Zlotea.

După acest rezultat, singura şansă ca SCMU Craiova să mai piardă locul al 8-lea este ca Bacăul să se impună de trei puncte la Medgidia, una dintre formaţiile cu pretenţii din Divizia A1.

Citeşte şi: HC Zalău – SCM Craiova, meci posibil decisiv pentru Top 8

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS