3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiSCMU Craiova - Târgovişte / Lucian Zlotea: „Din astfel de meciuri avem doar de câştigat!“

SCMU Craiova – Târgovişte / Lucian Zlotea: „Din astfel de meciuri avem doar de câştigat!“

-

Unul dintre cele mai tari meciuri din acest an pentru voleibalistele de la SCMU Craiova se va disputa în acest weekend. Gruparea din Bănie va primi sâmbătă vizita formaţiei din Târgovişte, multipla campioană a României, într-un meci care se anunţă extrem de spectaculos. Partida din Sala Polivalentă este programată la ora 16.30 şi va conta pentru etapa a 9-a din Divizia A1.

Dacă SCMU are doar două victorii în acest sezon (3-2 cu Universitatea Cluj şi 3-0 cu Ştiinţa Bacău), adversarele de sâmbătă au înregistrate doar două eşecuri (2-3 cu Medgidia şi 2-3 cu Voluntari). În afara celor două înfrângeri, Târgovişte a bifat şase victorii, toate de trei puncte, în timp ce formaţia alb-albastră a mai reuşit să obţină un punct din jocul cu Mioveni.

„Plecăm, poate, cu şansa a treia“

Antrenorul Craiovei, Lucian Zlotea, vede doar părţile pozitive din duelul cu Târgovişte, din acest weekend. Acesta este de părere că echipa sa are doar de câştigat şi că acum este momentul potrivit ca fetele să pună în practică ceea ce au exersat la antrenamente.

„Urmează un meci foarte greu, jucăm contra campioanei en-titre. O să vină şi duelul cu Blaj, deci avem parte de meciuri extrem de dificile în următoarea perioadă. Nu suntem favoriţi, asta e clar. Plecăm, poate, cu şansa a treia, dar asta nu înseamnă că intrăm deja pierzători pe parchet. În astfel de meciuri putem pune în practică cu exactitate ceea ce exersăm la antrenamente, pentru că nu avem presiune. Ne putem desfăşura aşa cum ne dorim. Câteodată este un atu când nu ai presiune, pentru că adversarele te pot lua de sus şi nu se ştie niciodată. Dacă totul decurge bine şi avem şi noroc, putem obţine un punct. Din astfel de meciuri avem doar de câştigat“, a declarat Lucian Zlotea.

Lucian aşteaptă revederea cu publicul

Tehnicianul oltean s-a arătat încântat de faptul că spectatorii se reîntorc în Sala Polivalalentă şi că vor fi mai aproape de sportive.

„Venim după două meciuri total opuse. Lugojul are o echipă mult mai puternică decât Bacăul şi ne aşteptam la un meci greu. S-a văzut diferenţa de valoare, iar rezultatul este, oarecum, normal. Acum, cu Târgovişte, putem să demonstrăm că avem valoare. Nu e nevoie de motivaţie în plus la asemenea partide. Când am început acest campionat, spectatorii au fost alături de noi câteva jocuri. Ne-am dorit, în momentul în care ne-am mutat în Sala Polivalentă, să-i oferim publicului craiovean încă o echipă pe care să o iubească şi să o susţină. Din păcate, după cum am şi spus, nu am prins prea multe jocuri oficiale alături de ei. Cu siguranţă ne-ar fi ajutat meciurile precedente, dar, cu vremurile acestea, nu avem ce face. Acum, pentru că este permis din nou, îi aşteptăm pe toţi la sală, pentru că ne dorim să jucăm şi pentru ei.

În meciul precedent am încercat să o forţăm puţin şi pe Iulia Zlotea, însă nu este la parametrii normali. O lună şi jumătate de pauză se simte, nu e complet refăcută şi de aceea nu cred că ne putem baza pe ea la acest joc. În rest, au mai fost mici probleme, dar nu ca să ne dea peste cap“, a adăugat Zlotea.

Theodora Stan: „Depinde de noi care va fi rezultatul final“

Ridicătoarea Craiovei, Theodora Stan, a recunoscut că moralul echipei nu este unul tocmai bun, dar speră într-un joc bun cu Târgovişte.

„Nicio echipă nu este de neatins în acest campionat. Depinde de noi şi de ceea ce vom arăta pe parchet. Moralul nu este unul foarte ridicat, mai ales că venim după eşecul de la Lugoj. Ne ridicăm, uşor-uşor, de la meci la meci şi sperăm să facem un meci bun cu Târgovişte. Se puteau obţine rezultate mai bune, dar am întâmpinat câteva probleme ce ne-au dat planurile peste cap. Avem returul la dispoziţie să reparăm ceea ce nu a funcţionat până acum. Suporterii au un rol foarte important la fiecare meci şi noi pentru asta jucăm, să-i facem fericiţi şi să-i mulţumim“, a spus şi Theodora Stan.

Citeşte şi: SCM Craiova, un gând bun și o urare de 1 Decembrie pentru toți românii (VIDEO)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS