14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiSCMU Craiova, misiune îndeplinită şi cu trei înfrângeri la Cupa „Arcada“

SCMU Craiova, misiune îndeplinită şi cu trei înfrângeri la Cupa „Arcada“

Chiar dacă au pierdut toate partidele de la Cupa „Arcada“, voleibaliştii de la SCMU Craiova se consideră „câştigaţi“ din mai multe puncte de vedere. Cel puţin doi dintre cei care reprezintă Craiova şi în acest sezon, antrenorul Dan Pascu şi căpitanul Laurenţiu Lică, consideră că, per general, echipa a avut numai de câştigat de pe urma acestui turneu, mai ales că echipa este una schimbată într-o proporţie destul de mare.

La competiţia de la Galaţi au participat, pe lângă SCMU Craiova, formaţia gazdă, Arcada Galaţi, dar şi Steaua Bucureşti şi Vojvodina Seme Nici Sad (Serbia). Alb-albaştrii au pierdut, pe rând, cele trei jocuri: 2-3 (17-25, 25-23, 25-23, 20-25, 9-15) cu Arcada Galaţi, 2-3 (25-19, 15-25, 25-21, 23-25, 9-15) cu Steaua Bucureşti şi 1-2 (26-24, 22-25, 9-15) cu Vojvodina.

Pascu: „Nu am ţintit rezultatul“

Antrenorul Craiovei, Dănuţ Pascu, a explicat pentru GdS de ce echipa sa nu s-a impus în niciun meci la Cupa „Arcada“ şi care au fost principalele ţinte la acest turneu amical.

„În primul rând, a fost un turneu folositor din toate punctele de vedere. Atunci când am jucat cu titularii, echipa a mers destul de bine. Ca dovadă că am condus şi cu Galaţi şi cu Steaua, dar, pe parcursul meciului, a trebuit să folosesc şi rezervele. Avem şi jucători foarte tineri şi nu puteam folosi acelaşi lot, mai ales că am disputat cinci seturi în prima zi şi cinci în cea de-a doua. În ultima zi, cu Vojvodina, s-a jucat pe sistemul două din trei, ca să nu dureze prea mult. Dar, chiar şi aşa, am ajuns în prelungiri, în setul decisiv.

În prima parte a jocurilor am folosit titularii, apoi rezervele. Nu m-au interesat absolut deloc rezultatele finale, ci să nu acumulăm multă oboseală, pentru că mai urmează alte două turnee amicale în următoarea perioadă. Am vrut să verific şi câţiva jucători, dar, per general, pot spune că fiecare şi-a făcut treaba foarte bine. Nu am ţintit rezultatul. Dacă ne-am fi dorit rezultate bune, am fi jucat doar cu primii şase şi cu siguranţă am fi câştigat un meci sau două sau, de ce nu, pe toate“, a declarat Dan Pascu, pentru GdS.

Evoluţii bune, dar mai este de muncă

Pascu a mărturisit că l-a surprins forma băieţilor, în special la primul meci amical. Acesta nu se aştepta ca la primul joc în noua formulă, sportivii săi să evolueze atât de bine, dar a recunoscut că încă mai sunt multe alte lucruri de pus la punct.

„Pentru mine a fost o surpriză ceea ce am văzut la băieţi, în special în jocul cu Arcada. Cei de la Galaţi mai disputaseră cinci-şase jocuri amicale înainte, la noi era primul meci, iar băieţii au avut o evoluţie excelentă. S-a jucat cu dăruire, s-a muncit, s-a luptat pentru fiecare minge. Ce-i drept, mai sunt multe lucruri de pus la punct, să vedem dacă avem timp să reglăm totul. Am încredere, pentru că se vede că băieţii vor, îşi dau interesul, iar asta este extrem de important. Noi abia acum terminăm perioada pregătitoare, băieţii sunt încărcaţi din punct de vedere fizic. Nu s-a pus problema de formă sportivă în această perioadă şi, pentru ce am văzut până în prezent, pot spune că sunt mulţumit de randamentul fiecăruia. Lucrurile se vor schimba total când vom merge la Zalău, unde jucăm la victorie în fiecare meci“, a adăugat Pascu.

Lot schimbat, dar atmosfera-i bună!

„Vedeta“ echipei craiovene, Laurenţiu Lică, a întărit spusele antrenorului Pascu şi a explicat că altele au fost gândurile în deplasarea de la Galaţi, nicidecum să obţină victorii. De asemenea, „Lolo“ a mărturisit că atmosfera la echipă este una foarte bună, chiar dacă lotul este schimbat în mare parte.

„Nu am căutat victoriile la Galaţi. Dan şi-a dorit să ruleze întreg lotul, să nu dea peste cap niciun jucător. În prima zi, după patru seturi, antrenorul nostru a schimbat sextetul. În a doua zi, după patru seturi, s-a schimbat din nou echipa. Dacă am fi jucat câte cinci seturi în două zile, oboseala ar fi crescut foarte tare şi nu ăsta era obiectivul principal.

Până acum, chiar dacă apăreau schimbări importante în primul sextet, de data aceasta au fost mai multe decât ne aşteptam. Au fost jucători români care au preferat să plece în altă parte, iar lotul nostru s-a schimbat, în acest moment, în proporţie de 80%. Adevărul este că pe Halilovic îl mai cunoşteam de acum trei sezoane, pe brazilianul Alex Szot îl ştiam din campionatul României, de acum două sezoane. Nu văd o problemă a omogenităţii, dar pot spune că atmosfera este una foarte bună şi ne acceptăm cu plăcere“, a punctat Laurenţiu Lică.

Turnee amicale la Zalău şi în Sala Polivalentă

Perioada jocurilor amicale nu s-a încheiat pentru alb-albaştri, care urmează să mai participe la încă două turnee, unul la Zalău şi celălalt chiar în propriul fief, în Sala Polivalentă.

„Vom mai avea până la startul sezonului încă două turnee şi cred că este suficient. La „carte“ scrie că, înaintea începerii campionatului, este nevoie de 8-10 meciuri de pregătire pentru a putea intra în condiţii bune de joc în partidele oficiale.

Îl cunosc bine pe Dan şi mă aşteptam să îşi dorească victorii de la următoarele meciuri. În general nu vrea să forţeze de la primul turneu, caută să intre în efort cât mai lin şi mă aştept ca pretenţiile să fie altele la cel de-al doilea turneu. Sigur, la Craiova, în ultima competiţie amicală, care se va disputa chiar la Craiova, pretenţiile vor fi şi mai mari. Până atunci, mergem la Zalău cu gândul de a câştiga meciurile, dar cel mai important este ca relaţiile noastre de joc să fie puse în practică mult mai serios“, a încheiat căpitanul grupării din Bănie.

Citeşte şi: SCMU Craiova, victorioasă în ultimul amical al verii! Urmează un duel de „foc“ în Cupă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS