16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei / România debutează în weekend în Golden League

Volei / România debutează în weekend în Golden League

Naționala feminină de volei a României va disputa, în acest weekend, primele meciuri oficiale după aproape doi ani. Primul turneu din Golden League va avea loc de vineri până duminică, la Cluj-Napoca, în sala BT Arena.

Echipa noastră face parte din Grupa A, unde le va avea ca adversare pe Franța, Azerbaidjan și Spania, toate trei calificate la turneul final al Campionatului European. Prima clasată se califică în turneul Final Four, care va avea loc la Ruse, în Bulgaria, în zilele de 19 și 20 iunie.

Menţionăm că în ultimele zile naționala noastră a susținut trei partide de verificare cu selecționata din Azerbaidjan. Toate meciurile au fost câștigate cu scorul de 3-0 de România.

Anul acesta, din cauza pandemiei, sistemul de disputare al competiției este unul modificat, etapele tur-retur fiind înlocuite cu două turnee. Dacă primul se desfășoară la noi în țară, cel de-al doilea va avea loc în Franța, la o săptămână distanţă.

Pentru această competiție, care reprezintă o avanpremieră pentru turneul final al Campionatului European ce va fi organizat și de Cluj-Napoca (16-25 august), selecționerul italian Luciano Pedulla a avut la dispoziție un lot care combină experiența cu elanul tinereții unor jucătoare aflate la debutul în naționala de senioare, anunţă Federaţia Română de Volei.

Programul turneului de la Cluj-Napoca:

Vineri, 28 mai – ora 17.00: România – Franța, 20.00 Spania – Azerbaidjan;
Sâmbătă, 29 mai – ora 17.00: Azerbaidjan – România, 20.00 Spania – Franța;
Duminică, 30 mai – ora 17.00: România – Spania, 20.00 Franța – Azerbaidjan.

Citeşte şi: Irina Bara a ajuns în ultimul tur al calificărilor de la Paris

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS