9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisElena Rybakina şi Carlos Alcaraz, marii campioni de la Indian Wells

Elena Rybakina şi Carlos Alcaraz, marii campioni de la Indian Wells

Jucătoarea kazahă de tenis Elena Rybakina, numărul 10 mondial, a câştigat în premieră turneul WTA 1.000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari, după ce a învins-o în finala de duminică pe belarusa Arina Sabalenka, numărul doi WTA, cu 7-6 (13/11), 6-4. Campioana de la Wimbledon a obţinut, la 23 de ani, al patrulea titlu din carieră, celelalte două fiind câştigate la Bucureşti în 2019 şi la Hobart în 2020.

Rybakina şi-a luat revanşa în finala de la Indian Wells după ce a pierdut în ultimul act turneul de la Melbourne în faţa Arinei Sabalenka. Aceasta a fost prima victorie a kazahei în faţa belarusei, după patru eşecuri consecutive.

După victoriile reuşite în California în faţa primelor două jucătoare ale lumii, Rybakina va urca pe locul 7 în clasamentul mondial publicat luni.

Alcaraz a triumfat la masculin şi a redevenit lider mondial

La masculin, spaniolul Carlos Alcaraz (19 de ani, locul 1 ATP) a câștigat turneul de la Indian Wells, SUA, după ce l-a învins în finală pe rusul Daniil Medvedev (27 de ani, 5 ATP), scor 6-3, 6-2. Ibericul a servit foarte bine și nu i-a oferit nicio șansă de break adversarului. În schimb, Alcaraz a fructificat toate mingile de break.

La doar 19 ani, Carlos Alcaraz își trece în palmares al nouălea trofeu ATP din carieră.

După acest triumf în turneul ATP Masters 1.000 din SUA, Carlos Alcaraz revine pe primul loc al ierarhiei mondiale. Ibericul are un avans de 260 de puncte față de sârbul Novak Djokovic.

Citeşte şi: Se știe echipa României pentru duelul cu Slovacia din Billie Jean Cup. Cine lipsește!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS