22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisPoloneza Linette, surpriza de la Antipozi! Se ştiu semifinalele feminine de la AO 2023

Poloneza Linette, surpriza de la Antipozi! Se ştiu semifinalele feminine de la AO 2023

Miercuri dimineață s-au stabilit semifinalele pe tabloul feminin de la Australian Open, iar una dintre cele patru tenismene prezente în penultimul act este, cu adevărat, o surpriză.

Aryna Sabalenka (Belarus, favorită 5) se va lupta pentru un loc în marea finală de la Australian Open cu revelația competiției, Magda Linette (45 WTA). Sportiva din Polonia este singura „intrusă” din afara listei capilor de serie ajunsă în semifinale, după ce a eliminat-o pe Karolina Pliskova (Cehia, favorită 30), scor 6-3, 7-5. Elena Rybakina (Kazahstan, favorită 22) – Victoria Azarenka (Belarus, favorită 24) este celălalt meci din penultimul act.

Sabalenka, văzută cu prima șansă la câștigarea trofeului după ce primele patru favorite au părăsit turneul, a trecut fără emoții în sferturi de Donna Vekic (Croația, 64 WTA), scor 6-3, 6-2, iar acum se pregăteşte pentru revelaţia Linette. De partea cealaltă de tablou, Victoria Azarenka a trecut în sferturi de a treia favorită, Jessica Pegula, cu scorul de 6-4, 6-1, în timp ce Elena Rybakina a învins-o în aceeaşi fază a competiţiei pe Jelena Ostapenko (Letonia, 17 WTA), scor 6-2, 6-4. De menţionat că Azarenka nu se mai calificase în semifinale la Australian Open din anul 2013, atunci când a şi cucerit trofeul, notează Prosport.

Citeşte şi: Când ambiţia bate valoarea! Gabi Ruse, calificare incredibilă în semifinalele AO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS