15.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRomâncele au parte de adversare grele încă din primul tur de la AO. Vezi programul!

Româncele au parte de adversare grele încă din primul tur de la AO. Vezi programul!

Joi dimineață a avut loc tragerea la sorți de la Australian Open, iar organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului au dezvăluit tabloul de joc feminin. România are nu mai puțin de cinci reprezentante la ediția din acest ani, iar Irina Begu este singura jucătoare din România cap de serie.

Favorită numărul 27, Irina Begu se va duela în primul tur la Melbourne cu jucătoarea din China, Saisai Zheng, o tenismenă care a ajuns cel mai sus în ierarhia mondială până pe locul 34 WTA (2 martie 2022), dar care nu a trecut niciodată de turul secund la Australian Open.

Sorana Cîrstea o va înfrunta în prima rundă la Melbourne pe incomoda jucătoare kazahă Iulia Putintseva, în faţa căreia a pierdut trei din cele cinci meciuri directe. Putinţeva are ascendentul ultimelor două dueluri, câştigate în 2018 (Istanbul) şi 2019 (Nurnberg).

Jaqueline a avut ghinion

Cea mai dificilă misiune o are de departe Jaqueline Cristian, care va fi nevoită să o întâlnească încă din runda inaugurală pe favorita numărul 3, Jessica Pegula. De asemenea, Patricia Țig va avea la rândul ei o misiune dificilă. Românca va da peste capul de serie numărul 23, Shuai Zhang.

Ultima, dar nu cea din urmă prezentă pe tabloul principal este Ana Bogdan (30 ani, 61 WTA). Aceasta va primi replica maghiarei Anna Bondar (25 ani, 79 WTA), pe care a învins-o în 2019, în primul tur la Istanbul, cu 2-6, 6-3, 6-3.

Din păcate, Simona Halep va absenta de la ediția din 2023 a Australian Open. 

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu o va întâlni în primul tur pe cehoaica Marie Bouzkova, a 25-a pe lista capilor de serie, în timp ce britanica de origine română Emma Răducanu o va înfrunta pe germanca Tamara Korpatsch.

Citeşte şi: Ruse şi Cadanţu au pierdut la AO, iar România a rămas fără jucătoare în calificări

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS