12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMeciul perfect! Irina Begu a făcut instrucție cu Jeanjean și merge în optimi la Paris

Meciul perfect! Irina Begu a făcut instrucție cu Jeanjean și merge în optimi la Paris

Putem spune că meciul Irinei Begu din 16-imile de finală de la Roland Garros a fost unul perfect! Și asta pentru că sportiva noastră nu i-a lăsat nicio șansă tinerei Jeanjean, pe care a învins-o în minimum de seturi, scor 6-1, 6-4, după o oră și 26 de minute de joc. A fost cel mai scurt joc de la această ediție al lui Begu, care a prins multă încredere înainte de faza optimilor. De asemenea, cu această victorie, Irina și-a egalat cea mai bună performanță stabilită la Roland Garros, și anume optimile de finală (2016).

Primul set a fost unul fără istoric, pentru că jucătoarea din România a dominat copios la toate capitolele. Primele 5 game-uri și le-a adjudecat fără niciun fel de problemă, iar apoi jucătoarea din țara gazdă a reușit să-și facă serviciul. Imediat după Begu a închis cu 6-1 un set pe care l-a controlat cap-coadă (11-4 mingi câștigătoare).

Actul al doilea a debutat tot cu românca la conducere pe tabelă. Irina Begu a făcut chiar și break, s-a distanțat la 2-0 și din acel moment a jucat fără prea mare presiune. Susținută din tribune de Nadia Comăneci, jucătoarea noastră a defilat și în actul secund. La 2-1 a servit bine, apoi a izbutit un nou break, pentru ca imediat să-l confirme cu un nou serviciu excelent. La scorul de 5-2, franțuzoaica nu a renunțat la o posibilă revenire, a făcut break-ul și a confirmat, apoi, cu serviciul. La 5-4, Irina a servit pentru meci și a făcut-o perfect, reușind astfel calificarea în turul al 4-lea de la Roland Garros.

În optimile de finală, Irina Begu se va duela cu învingătoarea partidei dintre Pegula și Zidansek.

Citește și: Prea drastici! Amendă uriașă primită de Irina Begu de la organizatorii RG

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS