10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSportivii din Rusia și Belarus participă la RG doar dacă îndeplinesc anumite condiţii

Sportivii din Rusia și Belarus participă la RG doar dacă îndeplinesc anumite condiţii

Excluși de la Wimbledon în urma invaziei din Ucraina, sportivii din Rusia și Belarus vor putea participa la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, însă vor trebui să respecte anumite condiții.

Amelie Mauresmo, directoarea turneului parizian, a avertizat că vor fi sancționați jucătorii care îl vor elogia pe preşedintele rus, Vladimir Putin.

Suntem în conformitate cu ceea ce au decis miniştrii sportului din Uniunea Europeană. Nu vom găzdui echipe, ci sportivi individuali (ruşi sau belaruşi). Evident, dacă un sportiv se manifestă pro-Putin în faţa presei, atunci vor exista sancţiuni”, a spus Mauresmo, citată de Agerpres.

Jucătoarele de tenis ucrainene, precum Elina Svitolina și Marta Kostyuk, au criticat participarea colegelor din Rusia. Turneul de la Wimbledon, unul dintre cei patru de Grand Slam din circuitul profesionist, i-a exclus pe jucătorii ruşi şi belaruşi în urma invaziei din Ucraina.

Această decizie îi afectează pe mai multi sportivi de top din circuitele ATP și WTA, printre aceștia numărându-se Daniil Medvedev (2 ATP), Andrey Rublev (8 ATP), Anastasia Pavlyucenkova (15 WTA), toti din Rusia, respectiv Aryna Sabalenka (4 WTA) şi Victoria Azarenka (18 WTA), din Belarus.

Citeşte şi: N-a mai vrut să joace şi meciul s-a încheiat! Marta Kostyuk a lăsat-o pe Ruse cu „ochii în soare“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS