17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCe victorie! Sorana Cîrstea nu i-a dat nicio șansă Kvitovei în turul 1 la AO

Ce victorie! Sorana Cîrstea nu i-a dat nicio șansă Kvitovei în turul 1 la AO

Sorana Cîrstea a obținut marți o victorie mare în primul tur la Australian Open după ce a învins-o pe favorita numărul 20, Petra Kvitova, cu scorul de 6-2, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 11 minute de joc. Aceasta este cea de-a 4-a victorie a româncei în fața finalistei din 2019, Petra Kvitova.

La fel ca anul trecut, Sorana Cîrstea a profitat de fiecare problemă din jocul Petrei Kvitova, pe care a reușit s-o scoată din ritm încă de la primele mingi. Acum, sportiva noastră se va duela pentru un loc în turul al treilea la Melbourne cu Kucova.

De 8 ori se întâlniseră până acum Sorana Cîrstea cu Petra Kvitova în circuitul feminin de tenis. Cehoaica avea 5 victorii, iar Sorana 3. În această dimineață, Sorana a obținut un succes foarte important și s-a apropiat la doar un meci câștigat de a egala recordul întâlnirilor directe cu Petra Kvitova.

Kvitova, deznădăjduită la conferinţa de presă

Un moment confuz a avut loc la conferința de presă a Petrei Kvitova, care și-a găsit cu greu cuvintele! „Tot ea te-a bătut și anul trecut? Este aceeași jucătoare?”, a fost întrebarea hilară a unui reporter, la care Kvitova a replicat: „Da! De fapt nu cred că am prea multe de zis. Asta este. Practicăm un sport și trebuie să mergem înainte. Îi place să joace cu mine. Se simte confortabil când mă întâlnește. Pur și simplu cred că știe care îmi este ritmul. În schimb, e greu pentru ea atunci când întâlnește jucătoare defensive. Jocul meu încă e acolo, nu mi-am pierdut încrederea. Am nevoie de meciuri, atâta tot”.

Sorana Cîrstea va avea o adversară accesibilă în turul secund, pe Kristina Kucova (Slovacia), care a trecut cu 6-3, 7-5 de japoneza Misaki Doi. Românca a învins-o pe Kucova (31 de ani, 96 WTA) în singurul lor meci direct, cu 6-3, 4-6, 6-4, în primul tur la Shenzhen în 2017.

Citește și: Zi de graţie pentru românce la AO! Jaqueline, în turul 2 după un meci de mare luptă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS