21.7 C
Craiova
joi, 19 mai, 2022
Știri de ultima orăSportTenisO nouă lovitură pentru Djokovic! Franţa nu-i permite participarea la Roland Garros dacă nu se vaccinează

O nouă lovitură pentru Djokovic! Franţa nu-i permite participarea la Roland Garros dacă nu se vaccinează

Guvernul francez, care în urmă cu zece zile susţinea că tenismanul sârb Novak Djokovic ar putea participa la turneul de la Roland Garros, chiar dacă nu era vaccinat împotriva Covid-19, a revenit asupra acestei decizii şi a precizat că toţi jucătorii care vor concura la turneul de Mare Slem de la Paris vor trebui să aibă schema completă de vaccinare.

Rectificarea a venit de la ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, în noaptea de duminică spre luni, la câteva ore după ce Parlamentul a adoptat definitiv proiectul de lege care impune un certificat de vaccinare pentru multe activităţi ale vieţii sociale, inclusiv asistarea la competiţiile sportive.

„Certificatul de vaccinare a fost adoptat. De îndată ce legea va fi promulgată, certificatul va deveni obligatoriu la intrarea în clădirile publice supuse deja permisului sanitar (stadion, teatru sau sală) pentru toţi spectatorii, practicanţii, profesioniştii francezi sau străini“, a scris Roxana Mărăcineanu, pe un site de socializare.

Tot Mărăcineanu afirmase pe 7 ianuarie, în plină dispută politică şi de legalitate în Australia, legată de prezenţa lui Djokovic, că jucătorul sârb ar putea participa la Roland Garros, turneu programat între finele lui mai şi începutul lui iunie.

Reamintim că pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată. Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei. Viza de Australia a lui Nole a fost anulată definitiv vineri, „din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură“.

Citeşte şi: Zi de graţie pentru românce la AO! Jaqueline, în turul 2 după un meci de mare luptă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dezinsecție aeriană în Craiova

Salubritate Craiova desfășoară, în perioada 20 - 21 mai,...

ȘTIRI GdS