17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisZi de graţie pentru românce la AO! Jaqueline, în turul 2 după un meci de mare luptă

Zi de graţie pentru românce la AO! Jaqueline, în turul 2 după un meci de mare luptă

Prima zi a turneului de la Australian Open a fost benefică celor două românce care au intrat pe teren. După victorie frumoasă a Gabrielei Ruse, a venit şi rândul lui Jaqueline Cristian să impresioneze şi să obţină o calificare fantastică în turul secund. Sportiva noastră a făcut un meci mare împotriva belgiencei Greetje Minnen, pe care a învins-o în două, seturi, scor 7-5, 6-4.

Meciul a debutat sub semnul echilibrului, fiecare sportivă având o siguranţă aparte pe propriul serviciu. A urmat un game lung pe serviciul lui Cristian, câştigat, în cele din urmă, de Minnen. La scorul de 4-3, Jaqueline a reintrat în joc cu un rebreak, iar setul a intrat în prelungiri. După ce a revenit în avantaj (6-5), Jaqueline a jucat perfect contra serviciului şi a închis primul act, 7-5.

Startul setului secund a adus un amalgam de erori neforţate de ambele părţi, iar de aici au venit şi break-urile. La 2-1, Minnen a reuşit să-şi facă serviciul şi să se distanţeze, dar românca nu a renunţat la luptă şi a restabilit egalitatea la trei. Seria de break-uri a continuat, precum şi incertitudinea fiecărui game în parte, pentru că tensiunea unei calificări în turul secund şi-a pus amprenta în jocul ambelor tenismene. La 4-4 a venit, într-un final, un game pe propriul serviciu pentru Jaqueline, care mai avea un singur game de câştigat pentru a accede mai departe în competiţie. Acest lucru s-a şi întâmplat, iar Cristian a obţinut o calificare fantastică în turul secund de la AO.

În faza următoare a turneului de la Antipozi, Jaqueline o va întâlni pe Madison Keys.

Citeşte şi: Halep, Begu şi Cîrstea debutează marţi la AO! La ce oră sunt programate meciurile!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS