6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIrina Begu a învins-o și pe Paolini și își continuă parcursul perfect de la Melbourne

Irina Begu a învins-o și pe Paolini și își continuă parcursul perfect de la Melbourne

Avem două reprezentante calificate în sferturi pe tablourile principale de la Melbourne în această săptămână, după ce Irina Begu (62 WTA) și Simona Halep (20 WTA) au reușit victorii superbe joi dimineață.

Irina Begu a acces în sferturile de finală ale turneului WTA Melbourne 2, după o victorie muncită în fața italiencei Jasmine Paolini (53 WTA), obținută la capătul unei partide de două ore de joc, încheiată 3-6, 6-2, 6-3. Astfel, Begu își continuă parcursul superb la turneul din seria WTA 250, după ce în runda inaugurală a eliminat-o pe favorita principală Jessica Pegula (SUA, 18 WTA), cu 7-6(6), 6-3.

Jasmine Paolini, sportivă mai bine clasată decât românca în ierarhia mondială, și-a adjudecat primul set, dar Irina Begu a revenit excelent! Bucureșteanca a preluat inițiativa și a dominat următoarele două manșe, obținând o calificare frumoasă în sferturi. Begu, care a încheiat cu 7 aşi şi 7 duble greşeli, a făcut diferenţa cu primul serviciu.

Irina are acum 2-1 în meciurile directe cu Paolini, pe care a mai învins-o în 2019, în sferturi, la Szekesfehervar (ITF), cu 7-6 (7), 6-2, iar italianca a obţinut singurul său succes în acelaşi an, în optimi al Palermo, cu 6-4, 5-7, 7-6 (4).

Begu şi-a asigurat un cec de 5.800 de dolari şi 60 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe americanca Amanda Anisimova.

Citește și: Simona Halep merge în sferturi la Melbourne după o victorie rapidă cu Ruse

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS