12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep merge în sferturi la Melbourne după o victorie rapidă cu Ruse

Simona Halep merge în sferturi la Melbourne după o victorie rapidă cu Ruse

Simona Halep (România, 20 WTA) a reușit o nouă victorie „fulger“ în fața Gabrielei Ruse (87 WTA), scor 6-2, 6-1, calificându-se, astfel, în sferturile turneului WTA Melbourne 1. Meciul parcă a fost tras la indigo cu cel de la Cluj-Napoca 2021, în care Simona a învins-o pe Gabriela tot cu 6-1, 6-2!

Halep și-a făcut jocul ei obișnuit, nu s-a complicat, în timp ce Ruse a părut intimidată de Simona încă o dată. Primul set a început cu un break pentru Halep, dar Ruse a egalat rapid scorul. De la 1-1, Simona a dominat jocul și preluat conducerea punctelor. A făcut 4-1, scor la care Ruse a mai reușit un break. În finalul setului, Halep a mai câștigat două game-uri și s-a impus cu 6-2. Gabriela Ruse a câștigat primul game din setul secund, dar ulterior nu i-a mai putut face față adversarei. Simona a câștigat 6 game-uri la rând și și-a adjudecat victoria în fața Gabrielei.

A doua favorită a competiției a obținut calificarea în sferturi după o oră de joc, iar pentru un loc în semifinale se va duela cu Viktorija Golubic. Cele două nu s-au mai întâlnit în circuitul WTA, iar singurul meci direct a avut loc în Fed Cup, în 2018. Atunci, Simona a avut nevoie de 3 seturi pentru a câștiga, scor 6-3, 1-6, 6-1. Golubic e a 6-a favorită a turneului. În turul 1 a trecut de Lauren Davis, scor 7-5, 6-1, iar în turul secund a învins-o pe Lesley Kerkhove, scpr 6-3, 6-0. 

Halep şi-a asigurat după succesul cu Ruse un cec de 5.800 de dolari şi 60 de puncte WTA.

Simona: „Vreau doar să mă bucur de tenis“

Simona Halep a oferit un scurt interviu pe teren la finalul partidei cu Gabi Ruse. Cu toate că jocul ei a arătat excelent și va întâlni o adversară mai slab clasată decât ea în sferturi, pe Viktorija Golubic (Elveția, 43 WTA), Simona Halep spune că niciun meci nu este ușor la acest nivel.

„Sunt extrem de fericită că am câștigat repede, deși n-am început meciul foarte bine! Pot spune că am controlat bine mingea. Am muncit mult în presezon, mi-au lipsit meciurile și mă bucur că am această șansă. Nu mă simt niciodată confortabil la acest nivel! Mă voi concentra pe jocul meu și vreau doar să mă bucur de tenis. Doar așa pot câștiga“, a spus sportiva noastră, citată de Prosport.

Citește și: Irina Begu s-a calificat în sferturile probei de dublu la Melbourne Summer Set 2

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS