21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCe performanţă pentru Jaqueline Cristian! Românca, în sferturi la Sankt Petersburg

Ce performanţă pentru Jaqueline Cristian! Românca, în sferturi la Sankt Petersburg

Jaqueline Cristian (România, 160 WTA) a reușit cea mai importantă victorie a carierei, învingând-o pe Jelena Ostapenko (Letonia, 53 WTA), scor 6-3, 7-6(9) în optimile turneului WTA 500 de la Sankt Petersburg.

Jaqueline Cristian (22 de ani) s-a calificat în premieră în sferturile unui turneu WTA, după ce a reușit o victorie de senzație la Sankt Petersburg, turneu dotat cu premii în valoare de 565.530 de dolari.

Cristian a făcut un meci fantastic în fața Jelenei Ostapenko, pe care a eliminat-o după două ore de joc. Grație celor 100 de puncte pe care le-a obținut, românca atinge un nou maxim al carierei. Sportiva din România a făcut un salt de 19 locuri în clasamentul live, până pe 141 WTA.

Jaqueline a jucat curajos în fața Jelenei, reușind 4 break-uri din 13 șanse pe care și le-a creat. De partea cealaltă, letona a convertit 3 mingi de break din 7 disponibile. Jaqueline Cristian a întrecut-o și la numărul de ași pe Jelena Ostapenko, scor 4-3. Jaqueline s-a dezlănțuit la 4-2 în primul act, atunci când a reușit un break muncit, adjudecându-și setul cu 6-3.

Manșa secundă a fost mult mai disputată: Ostapenko a avut 5-4, dar Cristian a trimis setul în prelungiri fără mari emoții. Apoi, românca a servit pentru calificare la 6-5, pierzându-și însă serviciul. Nu mai puțin de 4 mingi de meci a ratat Jaqueline, una în game-ul respectiv și alte 3 în tie-break! Dar a fructificat-o pe a 5-a după un forehand superb, scor final 6-3, 7-6(9).

Românca și-a asigurat 15.500 de dolari și 100 de puncte WTA după ce a realizat performanța carierei! În sferturile de finală, jucătoarea noastră se va duela vineri cu favorita gazdelor, Svetlana Kuznetsova (39 WTA). Rusoaica a ocupat locul 2 mondial în anul 2007 și are statut de cap de serie numărul 4 la Sankt Petersburg.

Citeşte şi: Florin Segărceanu a părăsit naţionala de Fed Cup a României înaintea duelului cu Italia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS