11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSorana Cîrstea, învinsă neaşteptat de numărul 95 WTA la Lyon

Sorana Cîrstea, învinsă neaşteptat de numărul 95 WTA la Lyon

Sorana Cîrstea (România, 67 WTA) a pierdut dezamăgitor la debutul în turneul WTA de la Lyon (Franța), scor 6-4, 6-0 în fața Ninei Stojanovic (Serbia, 95 WTA).

Sorana Cîrstea, al 6-lea cap de serie de la Lyon, a fost „răpusă“ de outsidera Nina Stojanovic în turul inagural, la capătul unui meci dominat de sârboaică. Sorana și-a pierdut serviciul încă din primul game, apoi a dat semne de revenire, egalând la 3.

Finalul primului act i-a aparținut însă lui Stojanovic, care a fructificat a doua minge de set, cu serviciul. Setul al doilea nu a avut istoric, iar Cîrstea nu a mai izbutit să puncteze pe tabelă. Sorana a avut un as și o dublă greșeală, în timp ce Nina a reușit 4 ași și a comis 3 duble greșeli.

După eliminarea Soranei, au mai rămas două românce pe tabloul principal al turneului dotat cu premii în valoare de 235.238 de dolari.

Irina Bara (România, 128 WTA) o va întâlni în turul I pe Stefanie Voegele (Elveția 122 WTA), în timp ce Mihaela Buzărnescu (România, 135 WTA) are un debut complicat, contra Kristinei Mladenovic (Franța, 53 WTA). Pentru prezența pe tabloul principal de la Lyon, jucătoarele sunt recompensate cu câte 2.157 de euro și 1 punct WTA. Campioana va încasa un cec de 23.548 de euro și 280 de puncte WTA.

Citeşte şi: Simona Halep a rămas pe podiumul WTA. Vezi situaţia celorlalte românce!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS