16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTurneu nou înainte de AO. Jucătoarele care se află în carantină pot participa

Turneu nou înainte de AO. Jucătoarele care se află în carantină pot participa

Organizatorii australieni au anunţat programarea unui turneu suplimentar WTA la Melbourne, înaintea Australian Open, primul Grand Slam al anului, pentru a oferi jucătoarelor din carantină o şansă în plus de pregătire.

Vor exista acum în total trei turnee WTA, pe lângă cele două programate între 31 ianuarie şi 6 februarie, alăturându-se o nouă competiţie între 3 şi 7 februarie, pentru jucătoarele care s-au aflat în carantină strictă fără posibilitatea de antrenament.

Băieţii vor avea două turnee ATP, care au fost amânate cu 24 ore şi acum vor debuta pe 1 februarie, în timp ce competiţia pe echipe ATP Cup va începe pe 2 februarie.

„Sunt momente deosebit de dificile pentru sportivii din carantina strictă şi noi, împreună cu WTA şi ATP, ne propunem să facem tot ce putem pentru a-i ajuta. Aceste schimbări aduse evenimentelor iniţiale au fost făcute pentru a da celor 72 de jucători (în carantină strictă) puţin timp suplimentar pentru a-i ajuta să se pregătească. De asemenea, le vom acorda prioritate pentru lucruri precum antrenamentele, sală de fitness, băi de gheaţă“, a declarat Craig Tiley, directorul turneului Australian Open.

Toţi jucătorii participanţi la Australian Open trebuie să stea 14 zile în carantină, dar pot părăsi zilnic hotelul pentru cinci ore ca să se antreneze. În schimb, 72 de jucători care au venit cu curse charter în care s-au aflat persoane infectate au fost plasate într-o carantină strictă, fără posibilitatea de a părăsi hotelul.

Citește și: Andy Murray a declarat forfait pentru Australian Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS