3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSorana Cîrstea nu mai joacă la Abu Dhabi! Decizie de ultim moment a româncei

Sorana Cîrstea nu mai joacă la Abu Dhabi! Decizie de ultim moment a româncei

Sorana Cîrstea (71 WTA) a declarat forfait înaintea duelului cu Karolina Pliskova (6 WTA), din primul tur al competiției WTA 500 de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite). Românca s-a retras cu doar câteva ore înaintea meciului de joi, pe care trebuia să îl dispute în primul tur la Abu Dhabi contra Karolinei Pliskova, cap de serie numărul 3 la competiția care a deschis sezonul 2021 din tenis.

Potrivit Asociației Tenisului Feminin (WTA), Sorana Cîrstea nu a mai putut evolua în partida programată pe terenul central din cauza unei accidentări la nivelul abdomenului.

Locul româncei pe tabloul principal de simplu va fi luat de grecoaica Despina Papamichail, din postura de „lucky loser”. Papamichail este a doua reprezentantă a Greciei care accede pe tabloul principal ca „lucky loser” după ce Valentini Grammatikopoulou a beneficiat de retragerea belgiencei Elise Mertens, accidentată la umăr.

Sorana Cîrstea era singura româncă pe tabloul principal de la Abu Dhabi, astfel că rămânem fără nicio reprezentantă în concursul dotat cu premii în valoare totală de 565.530 de dolari. Nu este prima oară când sportiva din Târgoviște acuză dureri abdominale în timpul unui turneu. Sorana a mărturisit că a jucat cu ruptură la abdomen după ce a pierdut în turul secund la Roland Garros 2019. De această dată, Cîrstea nu a vrut să riște și nu a mai intrat deloc pe teren, ținând cont că în luna februarie urmează Melbourne și Australian Open.

Citește și: Eduard Novak și-a prezentat demisia din funcția de președinte al FRC

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS