13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisThiem și Zverev se vor duela pentru trofeul de la US Open

Thiem și Zverev se vor duela pentru trofeul de la US Open

Tenismanul austriac Dominic Thiem, numărul 3 mondial, şi germanul Alexander Zverev (7 ATP) vor juca finala turneului US Open, în urma victoriilor obţinute vineri la arenele Flushing Meadows din New York.

Thiem s-a impus în penultimul act în faţa rusului Daniil Medvedev (5 ATP), finalist anul trecut, cu 6-2, 7-6 (9/7), 7-6 (7/5). La 27 de ani, austriacul s-a calificat pentru a patra oară într-o finală a unui turneu de Mare Slam. Thiem, primul austriac care joacă finala la US Open, a salvat două mingi de set, în actele doi şi trei, dar a reuşit să se impună după 2 ore şi 55 de minute.

Jucătorul austriac a avut nevoie de îngrijiri medicale la glezna dreaptă în setul al treilea, dar va juca finala contra lui Zverev, pe care l-a învins în semifinale la Melbourne, în ianuarie.

Zverev a avut un meci mult mai dificil în semifinale. Acesta a trecut de Pablo Carreno Busta în cinci seturi, scor 3-6, 2-6, 6-3, 6-4, 6-3, după ce a fost condus de iberic cu 2-0.

La 23 de ani, Zverev atinge în premieră o finală de Mare Slam, în urma unei victorii conturate în trei ore şi 22 de minute.

Zverev este cel mai tânăr finalist la un turneu de Mare Slam de la Novak Djokovic (23 ani), în 2010, la US Open. De asemenea, este primul german care joacă o finală masculină după Rainer Schuettler, în 2013, la Australian Open.

Citește și: Patricia Țig, în formă maximă. Românca va juca în semifinale la Istanbul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS