7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTurneu de uitat pentru românce. Patricia Ţig, învinsă şi ea la Palermo

Turneu de uitat pentru românce. Patricia Ţig, învinsă şi ea la Palermo

Jucătoarea română de tenis Patricia Ţig a fost învinsă de estoniana Anett Kontaveit cu 6-3, 6-3, marţi seară, în prima rundă a turneului WTA de la Palermo (Italia).

Kontaveit (24 ani, 22 WTA), a patra favorită, a obţinut victoria după o oră şi 34 de minute.

Meciul a fost echilibrat în prima parte, dar Kontaveit a preluat controlul la 3-2 pentru Ţig şi a reuşit o serie de patru ghemuri consecutive şi a închis setul.

Patricia Ţig (85 WTA) a început bine actul al doilea şi a ratat trei mingi de 4-0. Erorile la serviciu au readus-o în joc pe baltică, care a reuşit din nou o serie fantastică(şase game-uri la rând). Kontaveiti a obţinut victoria cu un dublu 6-3.

Estoniana are acum 2-1 în meciurile directe, după ce Patricia s-a impus în 2015, în optimi la Sankt Petersburg, cu 6-3, 6-3, iar Kontaveit a câştigat în acelaşi an la Vancouver, cu 3-6, 6-0, 6-1, în optimi.

Ţig va primi pentru participare un cec de 1.855 de euro şi un punct WTA.

Situaţie similară şi la dublu

Româncele care au evoluat marţi la dublu, în primul tur, au pierdut şi ele meciurile. Cristina Dinu şi Andreea Mitu au fost întrecute de italiencele Giulia Gatto-Monticone/Jasmine Paolini cu 6-2, 6-4, iar Irina Begu şi Gabriela Ruse au fost eliminate de olandezele Bibiane Schoofs/Rosalie van der Hoek, cu 6-4, 2-6, 10-5.

Până în acest moment,  româncele nu au obţinut nicio victorie pe tablourile principale la Palermo.

România mai are două reprezentante la Palermo, pe Raluca Olaru şi Laura Ioana Paar, ambele la dublu. Olaru va evolua alături de ucraineanca Daiana Iastremska, favoritele numărul doi, contra cuplului Arantxa Rus (Olanda)/Tamara Zidansek (Slovenia), în primul tur. Laura Paar şi germanca Julia Wachaczyk vor înfrunta principalele favorite, spaniolele Georgina Garcia Perez/Sara Sorribes Tormo. Cele două jocuri s-au disputat după închiderea ediţiei.

Citeşte şi / Rafa Nadal, anunţ ferm: Am decis să nu particip la US Open în acest an

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS