10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisVisul australian continuă. Simona Halep, victorie la pas cu Kontaveit

Visul australian continuă. Simona Halep, victorie la pas cu Kontaveit

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, este de neoprit la Australian Open. Românca s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului de la Melbourne, după ce a dispus în două seturi de estoniana Anett Kontaveit, cap de serie numărul 28, cu scorul de 6-1, 6-1.

Halep (28 ani), a patra favorită, s-a impus după doar 54 de minute, la capătul unui meci controlat în totalitate încă de la primele mingi.

Simona a reușit un prim set incredibil cu Kontaveit. Chiar dacă sportiva estoniană a reușit să câștige primul game la zero, campioana de la Wimbledon a fost de netrecut din acel moment. Halep a jucat perfect și nu a mai cedat niciun game până la finalul setului. A fost 6-1 pentru tenismena noastră după doar 30 de minute.

Actul secund a fost similar primului, cu Simona la conducerea jocului. Aceasta și-a dominat adversara, a menținut ritmul și nu i-a dat nicio șansă Anettei. După doar 18 minute, scorul în setul secund era un incredibil 5-0 pentru Simona Halep. Finalul jocului a fost o formalitate pentru sportiva româncă. După 11 game-uri consecutive, numărul trei mondial i-a cedat unul și adversarei, pentru ca pe propriul serviciu să închidă meciul cu un dublu 6-1.

Simona a jucat de două ori până acum cu Anett şi de fiecare dată a obţinut victoria. Ambele meciuri au avut loc în 2017: la Miami, a fost 6-3, 6-0, iar la Roma 6-2, 6-4.

În penultimul act de la Melbourne, Simona o va înfrunta pe câștigătoarea dintre Garbine Muguruza (Spania) și Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia).

Citește și: Greu de învins. Federer, din nou în careul de aşi la Australian Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS