8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAndy Murray zice pas turneului Australian Open

Andy Murray zice pas turneului Australian Open

Jucătorul britanic de tenis Andy Murray, fost număr 1 mondial, în prezent pe locul 125 ATP, a anunţat că nu va participa în luna ianuarie la Australian Open (20 ianuarie – 2 februarie). Motivul ar fi o problemă mai veche în zona inghinală, informează Agerpres.


Potrivit agentului său, Matt Gentry, accidentarea este în zona muşchilor pelvieni pe care a suferit-o în Cupa Davis la mijlocul lunii noiembrie. Nu s-a vindecat pe cât de repede se aştepta sportivul și staff-ul său.


„Din nefericire, accidentarea aceasta este mai gravă decât ne gândeam. Ca măsură de precauţie am decis să mă refac complet înainte de a reveni pe teren. Am muncit atât de mult pentru a reveni la cel mai bun nivel al meu… Sunt trist că nu voi putea juca la Australian Open în ianuarie“, a spus Murray, câştigător a trei titluri de Mare Şlem.

Ghinioanele s-au ținut lanț

Andy Murray (32 ani) nu va face parte nici din echipa britanică pentru prima ediţie a ATP Cup (3 – 12 ianuarie).


Murray a fost la un pas să-şi încheie cariera la începutul acestui sezon. A revenit în competiţiile de simplu în luna august, după intervenţia chirurgicală la şold. A cucerit primul său trofeu după doi ani, în turneul de la Antwerp (Belgia), unde l-a învins în finală pe elveţianul Stan Wawrinka.


Apoi a jucat un singur meci pentru Marea Britanie la turneul final al Cupei Davis, desfăşurat la Madrid, din cauza unei probleme inghinale. Murray spera să-şi recapete forma fizică înaintea startului primului turneu de Mare Şlem din 2020 (la Melbourne).

Citește și:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS