11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisStefanos Tsisipas a devenit primul jucător grec campion la Londra

Stefanos Tsisipas a devenit primul jucător grec campion la Londra

Stefanos Tsitsipas și Dominic Thiem au oferit un meci de poveste în finala Turneului Campionilor. Cei doi jucători din „noua generație” au menținut suspansul finalei până la ultimul punct și au reușit să se ridice la nivelul așteptat. Jucătorul din Grecia s-a impus dramatic, cu scorul de 2-1 (6-7 (6), 6-2, 7-6 (4)), după un meci care a durat două ore și 37 de minute.

Primul set a fost unul foarte echilibrat, ambii jucători fiind atenți la fiecare minge. S-a mers cap la cap până în tibreak, fără break-uri. În momentele cele mai importante, Dominic Thiem s-a concentrat mai mult și a reușit să se impună în cele din urmă cu 8-6.

Actul secund a fost diametral opus. Pe fondul unei relaxări din partea austriacului, Tsitsipas a reușit să se desprindă imediat la 3-0, cu două break-uri. Din acel moment a fost imposibil ca Dominic să revină, așa că jocul a intrat în setul decisiv. A fost 6-2 pentru jucătorul grec.

Au demonstrat că sunt cei mai buni

Ultimul set a fost de-a dreptul interzis cardiacilor. Atât Stefanos Tsitsipas, cât și Dominic Thiem au demonstrat că meritau să joace această finală. Cei doi au oferit un tenis de calitate pe întreaga perioadă de joc și au încântat publicul prezent la marea finală. Jucătorul grec a reușit break-ul la 1-1, iar încrederea sa creștea punct cu punct. Dar, Thiem nu a renunțat la meci și a revenit senzațional. Acesta a restabilit egalitatea la trei, moment în care cei doi nu și-au mai cedat serviciul până în tibreak.

Tibreak-ul a adus și cele mai tensionate momente ale meciului. Tsitsipas a luat un avantaj considerabil după primele 5 mingi, scor 4-1, dar, Dominic a revenit pentru a doua oară. Acesta a reușit două mini-break-uri și a reintrat în meci. Jocul psihologic al jucătorului grec a funcționat perfect pe final de meci și astfel s-a impus cu 7-4.

După această victorie, Stefanos Tsitsipas a devenit primul jucător grec din istorie care se impune la Turneul Campionilor.

Articol scris de Tibi Cocora

Citește și: Liga a II-a / Rezultatele înregistrate în etapa a 18-a. Vezi clasamentul!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS