5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTenis / Bianca Andreescu s-a calificat în premieră în semifinalele Us Open

Tenis / Bianca Andreescu s-a calificat în premieră în semifinalele Us Open

Bianca Andreescu (Canada, 15 WTA) s-a calificat pentru prima oara într-o semifinală de Grand Slam, după ce a trecut în sferturi la US Open de belgianca Elise Mertens (26 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-3. Ea va juca pentru un loc în finală contra Belindei Bencic (Elveția, 12 WTA).

Belinda Bencic (Elveția, 12 WTA) s-a calificat, miercuri, în semifinalele US Open-ului, după ce a învins-o pe Donna Vekic (Croația, 23 WTA), scor 7-6(5), 6-3. Meciul a durat o oră și 42 de minute. 

Andreescu, 19 ani, ocupa locul 178 la finele anului 2018, iar în prezent a urcat pe 15, după ce şi-a trecut în palmares titlurile de la Indian Wells şi Rogers Cup.

Antrenorul Biancăi, Sylvain Bruneau, s-a arătat uluit de progresul elevei sale şi nici nu încerca să viseze la un asemenea rezultat într-un timp atât de scurt: „Parcursul ei din ultimul an cred că este incredibil. Aş vrea să spun că am avut o senzaţie că lucrurile vor ieşi aşa, dar nu am avut-o. Mereu am crezut că va deveni o jucătoare bună. Pentru mine, asta era un fapt. Dar că va fi capabilă să obţină o transformare atât de rapidă faţă de acum un an când a pierdut în calificări, nu credeam”, a declarat Sylvain Bruneau după calificarea Biancăi în semifinale.

Cealaltă semifinală de la US Open le aduce față în față pe Elina Svitolina (Ucraina, 5 WTA) și Serena Williams (SUA, 8 WTA).

Articol scris de Tibi Cocora

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS