12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (m) / Pregătiți de EURO! România a învins la scor Bosnia, la Yellow Cup

Handbal (m) / Pregătiți de EURO! România a învins la scor Bosnia, la Yellow Cup

Naţionala masculină de handbal a României a învins formaţia Bosniei-Herţegovina cu 29-19 (10-6), sâmbătă, la Winterthur (Elveţia), în ultima zi a turneului Yellow Cup.

România a obţinut două victorii, 30-23 cu Argentina şi 29-19 cu Bosnia, după eșecul cu Elveţia, 31-37.

Yellow Cup a fost ultimul test pentru naţionala României înainte de EHF EURO 2024 din Germania (10-28 ianuarie 2024). Tricolorii vor evolua în Grupa B, alături de Spania, Austria şi Croaţia. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în grupele principale.

Spania este vicecampioana europeană din 2022, Austria a învins România în ambele meciuri din preliminarii, cu 36-32 şi 35-30, iar Croaţia a fost vicecampioană în 2020. Spania a cucerit două titluri continentale, în 2018 şi 2020.

„Tricolorii” debutează pe 12 ianuarie, împotriva Austriei, reprezentativă care ne-a învins de două ori în campania de calificare. Urmează, pe 14 ianuarie, testul împotriva favoritei Spania. Grupa se încheie pe 16 ianuarie, contra Croației.

Lot România:

  • Portari: Ionuț Iancu (Steaua), Dan Vasile (CSM Constanța)
  • Extreme: Nicușor Negru (Dinamo), Sabin Constantina (Steaua), Alex Tărâță (Steaua), Ionuț Nistor (CSM Constanța)
  • Pivoți: Călin Dedu (Dinamo), Robert Nagy (Minaur), Adrian Rotaru (CSM București)
  • Linia de 9 metri: Robert Militaru( Dinamo), Dan Racoțea( Dinamo), Andrei Drăgan( CSM Constanța), Gabriel Ilie (CSM Constanța), Daniel Stanciuc( Dinamo), Gabriel Cumpănici(Minaur), Cristi Ghiță (Turda), Marius Sadoveac (Poli Timișoara), Liviu Caba (CSM Constanța), Demis Grigoraș (Benfica), Andrei Buzle (Granollers)

Citește și: Handbal (m) / A venit și victoria! România, mai bună decât Argentina la Yellow Cup

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS