20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalPera, înainte de startul Mondialului: „Intrăm în teren cu gândul de a ajunge la JO“

Pera, înainte de startul Mondialului: „Intrăm în teren cu gândul de a ajunge la JO“

Campionatul Mondial de handbal feminin va avea loc, în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie, în Danemarca, Suedia și Norvegia. Aceasta va fi cea de-a 26-a ediție a turneului final, competiție la care țara noastră a participat fără excepție.

România este singura echipă din lume care a participat la toate cele 25 de ediții anterioare, iar tricolorele vor fi la start și la ediția a 26-a, cu obiectivul de a obține o clasare care să-i permită participarea la turneul preolimpic din primăvara anului viitor.

Obiectiv clar: să fim în primele 8!

Selecționerul Florentin Pera a explicat înaintea debutului cât de important este acest moment pentru sportul românesc.

Este adevărat că participăm la cel mai important turneu final din acest ciclu olimpic. Campionatul Mondial ne poate oferi posibilitatea de a participa la turneul preolimpic, obiectiv pe care ni l-am şi propus. Nu va fi deloc o misiune uşoară, dar cu multă muncă, unitate de grup, orice obiectiv poate deveni realizabil. Trebuie să luăm lucrurile pas cu pas, să plecăm cu puncte în grupa principală. Apoi, fiecare meci va fi ca o finală. Obiectivul nostru este să ne clasăm între primele opt echipe.

Da, este un obiectiv îndrăzneţ, dar pentru asta facem tot ce ne stă în putinţă. Trebuie să dăm dovadă de spirit de luptă, de spirit de sacrificiu, să muncim mult şi să dăm totul în fiecare meci. Vom intra în teren cu gândul de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Paris“, a declarat selecționerul.

Singura incertitudine e Cristina Neagu

Singura incertitudine creată în jurul acestei ediții este cea legată de prezența Cristinei Neagu, care a avut mai multe probleme de sănătate în ultima vreme și care până la această oră nu s-a putut recupera complet.

„Grupa nu este deloc uşoară. Avem două echipe din Europa: Serbia şi Danemarca. Gazdele pleacă favorite, este vicecampioana europeană, evoluează pe teren propriu şi cred că este una dintre principalele favorite la titlul mondial. Serbia este o echipă incomodă, pe care trebuie să o tratezi cu maximă seriozitate. Este foarte important să pleci cu puncte din această grupă şi va fi un meci crucial. Chile nu cred că va pune probleme niciunei echipe. Dar niciun meci nu este câştigat dinainte. Este o grupă dificilă, dar sunt încrezător că putem ieşi din grupă cu puncte.

Cristina Neagu este o handbalistă foarte importantă pentru echipa naţională. Şi-a pus amprenta mereu în prima reprezentativă. La ultimul Euro a ieşit cel mai bun inter stânga, sper ca şi de această dată să poată să evolueze. Din păcate, nu este la capacitate maximă. Sunt convins că dă totul pentru echipa naţională, este şi ultimul turneu final mondial pentru ea şi ştiu cât îşi doreşte să ajungem la Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru orice sportiv şi antrenor, Jocurile Olimpice reprezintă visul suprem„, a mai spus Pera, potrivit Fanatik.

România a fost repartizată la tragerea la sorți în Grupa E, care va avea loc la Herning (Danemarca), unde se va duela cu Chile (1 decembrie), Serbia (3 decembrie) şi țara gazdă, Danemarca (5 decembrie). Meciurile vor avea loc în cea mai mare sală polivalentă de la această competiție, Jyske Bank Boxen, cu 15.000 de locuri, arenă care va găzdui și finala competiției.

Reamintim că tricolorele au reușit trei victorii din trei posibile la Trofeul Carpați, competiție care a avut loc în urmă cu câteva zile la Bistrița Năsăud. 

Citește și: Victorii pe linie înainte de Mondial! România a câștigat Trofeul Carpați

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS