20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal / Tragere la sorți bună! România dă peste trei adversari accesibili în drumul spre Euro

Handbal / Tragere la sorți bună! România dă peste trei adversari accesibili în drumul spre Euro

România a fost repartizată în Grupa A, alături de Croaţia, Grecia şi Bosnia-Herţegovina, în preliminariile EHF EURO 2024. Naționala noastră s-a aflat în urna a doua valorică, alături de Slovenia, Serbia, Polonia, Cehia, Macedonia de Nord, Slovacia şi Islanda. De menționat că tragerea la sorţi a stabilit grupe în general pe zone geografice.

Tragerea la sorţi a fost efectuată de secretarul general al EHF, Martin Hausleitner, şi de vedete ale handbalului feminin, precum Beatrice Edwige (Franţa), Jovanka Radicevic (Muntenegru), tripla campioană europeană Veronica Kristiansen (Norvegia) şi Kerstin Kundig (Elveţia).

În grupele preliminare ale competiţiei vor evolua 31 de echipe (Marea Britanie s-a retras), iar la turneul final vor participa 24, primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea (20 în total).

Gazdele Austria, Ungaria şi Elveţia sunt calificate direct la turneul final, la fel ca şi campioana en titre, Norvegia. EHF EURO 2024 va fi primul Campionat European cu 24 de echipe.

Preliminariile Euro vor debuta pe 11 octombrie 2023 şi se vor încheia pe 7 aprilie 2024, iar România speră să fie prezentă și de această dată la turneul final.

Cum arată grupele:

Grupa 1: Croaţia, România, Grecia, Bosnia-Herţegovina;
Grupa 2: Germania, Slovacia, Ucraina, Israel;
Grupa 3: Olanda, Cehia, Portugalia, Finlanda;
Grupa 4: Franţa, Slovenia, Italia, Letonia;
Grupa 5: Spania, Macedonia de Nord, Lituania, Azerbaidjan;
Grupa 6: Muntenegru, Serbia, Turcia, Bulgaria;
Grupa 7: Suedia, Islanda, Feroe, Luxemburg;
Grupa 8: Danemarca, Polonia, Kosovo;

Citește și: Lupte / România, bucură-te! Ana Andreea este campioană europeană!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS