15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / România, bucură-te! Ana Andreea este campioană europeană!

Lupte / România, bucură-te! Ana Andreea este campioană europeană!

Ana Andreea Beatrice a câştigat medalia de aur la cat. 55 kg, joi, la Campionatele Europene de lupte de la Zagreb, după ce a învins-o în finală pe maghiara Erika Bognar cu scorul de 8-0. Aceasta este prima medalie la Europenele de la Zagreb pentru delegația Râmâniei.

Miercuri, Ana Andreea, campioana en titre a acestei categorii de lupte, a trecut în sferturile de finală de azera Elnura Mamadova, iar în semifinale a învins-o pe poloneza Katarzyna Krawczyk.

La CE de lupte din 2022, de la Budapesta, România a avut un bilanţ de patru medalii, una de aur, câştigată de Andreea Ana (cat. 55 kg), una de argint, prin Nicu Ojog (cat. 97 kg, greco-romane), şi două de bronz, Alina Vuc (cat. 55 kg) şi Kriszta Incze (cat. 65 kg).

Craioveanca Alexandra Anghel luptă în finală la 72 kg

Craioveanca Alexandra Anghel a asigurat României cea de-a treia medalie la Europenele de la Zagreb, după ce s-a calificat în finala cat. 72 kg. Anghel a dispus în sferturi de franţuzoaica Pauline Denise Lecarpentier, iar în semifinale a trecut de ucraineanca Liudmila Pavloveţ Ticina. În finala de azi, Anghel o va înfrunta pe turcoaica Buşe Cavusoglu Tosun.

O altă reușită importantă este cea a Cătălinei Axente, cea care a câştigat medalia de bronz la cat. 76 kg. Aceasta a învins-o în meciul decisiv pentru medalie pe ucraineanca Anastasia Osniaci.

La cat. 65 kg, Kriszta Tunde Incze a învins-o în sferturi pe croata Iva Geric, în semifinale a pierdut în faţa bulgăroaicei Mimi Hristova, iar în meciul pentru medalia de bronz o va înfrunta vineri pe turcoaica Busra Efe.

Citește și: Nadal nu poate concura la Madrid Open! Ibericul a făcut anunţul nedorit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS