9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalEgalul ne duce la EURO! România, extrem de aproape de prezența la turneul final

Egalul ne duce la EURO! România, extrem de aproape de prezența la turneul final

Naționala masculină de handbal a României este extrem de aproape de obținerea „biletelor“ pentru EURO, în ciuda rezultatelor deloc satisfăcătoare din grupa de calificare 8. Tricolorii au nevoie de cel puțin un punct în meciul cu Muntenegru, de mâine seară (ora 19.00, TVR 1), iar misiunea va fi îndeplinită. Și lucrul care ne dă și mai mare încredere este că în cazul unui rezultat de egalitate, ambele naționale se califică la braț la European. Bineînțeles, și cu condiția ca naționala din Kosovo să nu puncteze în Suedia, într-o partidă care va avea loc la aceeași oră. De remarcat și faptul că evenimentul nu apare în oferta de pariuri.

O singură victorie obținută în grupa de calificare 8 cu Muntenegru în tur (scor 36-27) a menținut-o pe România în viață până la ultimul joc. Suedia ne-a învins, miercuri, la Sibiu, cu 31-23. La 2 zile distanță s-a impus și mai clar în Muntenegru, cu 34-22. Astfel, gazdele partidei de duminică au ratat pentru moment șansa de a obține biletul pentru Euro 2022. Înaintea ultimei etape, clasamentul arată astfel: Suedia – 10 puncte, Muntenegru – 4p, Kosovo – 3p, România – 3p.

Cu un rezultat de egalitate, Muntenegru termină pe locul 2 și este direct calificată. România va trece peste Kosovo și va intra între cele mai bune 4 naționale situate pe locul 3 în cele 8 grupe. La turneul final se califică 20 de naționale din preliminarii. Primele 2 clasate din fiecare grupă plus 4 naționale cu cel mai bun punctaj pe locul 3. De reținut faptul că rezultatele cu ultima clasată din grupă nu contează.

Citește și: O pereche de ghete ale lui Messi, vândute la licitaţie pentru 143.000 euro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS