12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalUn nou derbi oltenesc în Liga Florilor

Un nou derbi oltenesc în Liga Florilor

De mâine se reiau meciurile din Liga Florilor, iar SCM Craiova are un joc extrem de tare în etapa a 16-a. Gruparea pregătită de Bogdan Burcea va da piept cu SCM Vâlcea, campioana en titre şi una dintre formaţiile cu pretenţii în campionat. Meciul este programat luni, de la ora 16.00, în sala de la Bistriţa, iar victoria ar fi importantă pentru ambele combatante.

SCM Craiova se regăseşte într-un sezon „chinuit“, de la care sperăm să obţínem doar „biletul“ şi pentru ediţia de anul viitor. Formaţia din Bănie s-a confruntat în întreg sezonul cu foarte multe accidentări, care au dat peste cap atât lotul, cât şi planurile impuse de antrenori şi de club. Doar patru victorii au fost obţinute până în prezent, iar locul din clasament nu satisface pe nimeni. În acest moment, SCM este pe poziţia a 11-a în Liga Florilor, loc care ar trimite echipa noastră la un baraj de menţinere în prima divizie. Doar că, mai sunt multe jocuri de disputat în acest campionat şi aşteptăm o revenire în forţă a grupării care în 2018 a impresionat o întreagă Europă, cucerind trofeul cupei EHF.

Vâlcea se axează doar pe campionat

De partea cealaltă, nici SCM Vâlcea nu se află în faţa celui mai bun sezon, dar rezultatele, în comparaţie cu cele ale Craiovei, sunt mult mai bune. Campioana României vine după cinci victorii consecutive în campionat, iar forma este mai mult decât excelentă la ora actuală. Trupa lui Florentin Pera nu-şi mai permite să facă paşi greşiţi până la final dacă îşi doreşte titlul, pentru că şi aşa mai are de recuperat patru puncte faţă de CSM Bucureşti, liderul la zi al Ligii Naţionale. Cum aventura europeană în acest sezon s-a încheiat deja, Vâlcea se poate axa acum doar pe campionat şi pe meciurile ce urmează.

Statistica întâlnirilor directe este clar în favoarea formaţiei din Râmnicu Vâlcea, care s-a impus în ultimele şase partide cu SCM Craiova. Ultima victorie a craiovencelor datează tocmai din 2018, atunci când s-au impus cu 25-22.

SCM Craiova va disputa trei jocuri săptămâna aceasta. După partida cu Vâlcea, echipa din Bănie va mai avea meci cu Mioveni, joi, de la ora 13.15, iar apoi cu Gloria Buzău, pe 1 mai, de la ora 15.10. De partea opusă, Vâlcea va mai avea tot două jocuri, cu CSM Slatina şi Baia Mare. Duelul împotriva trupei Victorinei Bora va avea loc marţi, de la 14.45, în timp ce derbiul cu Baia Mare se va disputa pe 1 mai, de la ora 16.00.

Citeşte şi: Simona Halep: „O să învăț din meciul cu Sabalenka“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS