26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalSemifinale de top la Campionatul European din Danemarca

Semifinale de top la Campionatul European din Danemarca

Semifinalele Campionatului European de handbal ne propun două partide extrem de interesante, între cele mai puternice patru formații de la acest turneu. Norvegia, clasată pe cinci la ediţia trecută, va înfrunta echipa gazdă, Danemarca, în timp ce Franţa, deţinătoarea titlului, va întâlni echipa revelaţie Croaţia.

Norvegia, rămasă fără un titlu internaţional de la cel continental cucerit în 2016, a dominat clar competiţia până acum, având victorii pe linie, şase în total, câştigând de fiecare dată la cel puţin şapte goluri, chiar şi în faţa campioanei mondiale en titre, Olanda. Norvegia are prima şansă în semifinala de vineri cu Danemarca, echipă care a obţinut marţi biletul pentru careul de aşi după o victorie clară, cu 30-23, în faţa Rusiei, vicecampioana europeană.

Franţa va fi favorită certă în semifinala cu Croaţia. Echipa antrenată de Olivier Krumbholz a lăsat impresia că nivelul său a crescut odată cu derularea competiţiei, iar valoarea băncii de rezerve, care permite numeroase rotaţii şi gestionare optimă fin punct de vedere fizic, o fac să fie o candidată serioasă la un nou titlu. Croaţia a profitat de debutul bun de competiţie, cu victorii contra Ungariei, Serbiei şi Olandei, câştigând şi meciul decisiv cu Germania, 23-20. 

În meciul pentru locul al cincilea se vor confrunta Rusia, campioana olimpică en titre, vicecampioană europeană în 2018, şi Olanda, campioana mondială en titre şi medaliată cu bronz în 2018.

Grupa Principală I:
1. France 9 puncte
2. Danemarca 8
3. Rusia 7
4. Muntenegru 3
5. Spania 2
6. Suedia 1

Grupa Principală II:
1. Norvegia 10 puncte
2. Croaţia 8
3. Olanda 6
4. Germania 4
5. Ungaria 2
6. România 0

Citește și: Înfrângere la scor cu Olanda. România, locul 12 la finalul unui European de coșmar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS