16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalAcum știm oficial: Danemarca va organiza singură CE 2020

Acum știm oficial: Danemarca va organiza singură CE 2020

Danemarca va organiza singură Campionatul European de handbal feminin programat între 3 şi 20 decembrie, a anunţat luni federaţia daneză.

„În mod obişnuit, este nevoie de luni şi de ani pentru a organiza aşa ceva. Noi am reuşit însă să găsim o soluţie pentru a putea avea turneul final pe pământ danez”, a explicat într-un comunicat preşedintele Federaţiei daneze (DHF), Per Bertelsen.

Pe 16 noiembrie, cu 17 zile înaintea primului meci al turneului, Norvegia a anunţat că renunţă la organizarea competiţiei, din cauza constrângerilor sanitare legate de pandemia de coronavirus. Competiţia se va juca deci în Danemarca, în peninsula Iutlanda, în oraşele Kolding şi Herning.

Toate echipele naționale vor intra într-o așa-numită „bulă”, iar testarea pe parcursul turneului final va fi permanentă. Și înaintea competiției, EHF a recomandat deja tuturor federațiilor care își vor trimite reprezentanții la turneul final să efectueze teste pentru Covid-19 din trei în trei zile.

Naţionala României a fost repartizată în Grupa D, alături de Norvegia, Germania şi Polonia, la Campionatul European de handbal feminin – EHF EURO 2020. Partidele României vor avea loc în oraşul Kolding. Meciul de debut al tricolorelor va fi chiar pe 3 decembrie, cu Germania.

Citește și: FOTO | Victoria voleibaliștilor de la SCM „U“ Craiova, 3-1 cu „U“ Cluj, în imagini

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS