17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalDecizie finală FRH: Titlurile nu se acordă. Dinamo și Vâlcea termină pe primul loc

Decizie finală FRH: Titlurile nu se acordă. Dinamo și Vâlcea termină pe primul loc

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal (FRH) s-a întrunit luni, într-o ședință online, pentru a decide soarta campionatelor din România din acest an. Astfel, una dintre cele mai importante și așteptate decizii a fost aceea de înghețare a sezonului 2019-2020, fără acordarea titlurilor de campioană. Decizia a fost luată cu un scor de 11-5.

De asemenea, Dinamo, la masculin și SCM Vâlcea, la feminin, au terminat sezonul pe locul 1! Asta înseamnă că Federația va trebui să ceară un wild-card pentru CSM București, ocupanta locului secund în Liga Florilor. Totodată, și Dinamo va cere un wild-card pentru a participa în Liga Campionilor.

Ulterior, membrii CA au decis ce echipe vor juca în cupele europene în sezonul viitor. S-a votat pe clasamentul actual și folosind modelul norvegian, care prevedea împărțirea numărului de puncte la numărul de meciuri. Membrii CA au votat 9-7 pentru clasamentul actual.

La feminin, Minaur Baia Mare și Gloria Buzău au încheiat pe locurile 3, respectiv 4 și vor juca în European Handball League. La masculin, Potaissa Turda va juca în European Handball League, iar Minaur și Dobrogea Sud sunt calificate pentru Cupa EHF, fosta Challenge Cup.

Update 1: Ediția 2019-2020 a Cupei României se va desfășura în deschiderea anului competițional 2020-2021, dacă va fi posibil. Însă, nu va mai avea nicio însemnătate pentru cupele europene.

Update 2: Cu 14-2 la voturi, s-a decis ca promovarea să se joace pe teren cu opt echipe. Încă nu s-a stabilit o dată fixă și modalitatea de desfășurare. Competiția se va disputa după minimum o lună de la permiterea reluării antrenamentelor în sală. Varianta cea mai optimistă este finalul lunii iunie.

Nu se retrogradează!

Membrii Consiliului de Administrație au decis în unanimitate să nu se retrogradeze din Ligile Naționale. Viitorul an competițional se va disputa cu 16 echipe la start, în ambele întreceri, feminin și masculin.

Citește și / Eliza Samara: M-am perfecționat în toată această perioadă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS