-1.5 C
Craiova
joi, 22 februarie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalVIDEO / Naționala României, reunită la Vâlcea pentru stagiul de pregătire

VIDEO / Naționala României, reunită la Vâlcea pentru stagiul de pregătire

-

Naționala feminină de handbal a României se află în această săptămână la Râmnicu Vâlcea. Tricolorele susţin cel de-al doilea stagiu de pregătire pentru turneul preolimpic de calificare la JO de la Tokyo.

Bogdan Burcea: Le vom pregăti pentru partida cu Norvegia

Selecționerul Bogdan Burcea a precizat că această perioadă este dedicată exclusiv pregătirii pentru partida cu Norvegia. Confruntarea va avea loc pe 21 martie, după meciul de debut cu Thailanda. Naționala României va avea astăzi o sesiune comună de antrenament cu SCM Râmnicu Vâlcea. Se va desfășura cu porțile închise, din dorința staffului tehnic.

„În primul rând, să le prezentăm fetelor strategia pe care o vom aborda în partida cu Norvegia. Această săptămână se adresează exclusiv acestui lucru. Deci, informarea și punerea în practică a lucrurilor pe care le vom pregăti pentru partida cu Norvegia. Chiar dacă vin după meciuri foarte grele în cupele europene, fetele sunt pline de energie. Moralul este foarte bun. Încercăm și noi să menținem, să îmbunătățim acest lucru, deoarece mentalul pentru acest turneu trebuie să fie foarte, foarte puternic. Am avut situații în care am plecat cu șansa a 14-a și am reușit. Noi credem în șansa noastră, oricare este aceea înainte de turneu. Rezultatele se fac pe teren, nu în afara terenului.

Țintim să ne atingem obiectivul și anume calificarea la Olimpiada, indiferent cum. Poate fi un avantaj că îl cunoaștem noi pe Adi Vasile (antrenorul secund al Muntenegrului – n.r.). Până la Adi Vasile și la jocul împotriva Muntenegrului, avem două jocuri și anume Thailanda și Norvegia. Programul este foarte ok, obiectivul rămâne același, de a câștiga două jocuri și a califica echipa. Sincer, nu avem prea multe informații despre Thailanda. Dar vom obține în perioada următoare. Numai ieri au decis acest lucru, au confirmat participarea, deci în perioada următoare ne preocupăm de obținerea informațiilor despre Thailanda“, a declarat selecţionerul Bogdan Burcea.

Cristina Neagu: Trebuie formate noi relații de joc

La rândul său, liderul României, Cristina Neagu, a declarat că echipa României are nevoie să îmbunătăţească relaţiile de joc.

„Se va pune accent pe pregătirea turneului preolimpic deja, ceea ce este foarte bine. Cu siguranță că sunt multe lucruri de pus la punct. Sunt multe jucătoare noi. Trebuie formate noi relații de joc. Trebuie să vedem cine poate să se apere acolo în centrul apărării. Sunt multe lucruri de pus la punct. Pornim cu șansa a treia, din punctul meu de vedere. Norvegia și Muntenegru sunt favoritele grupei. Trebuie să fim realiști, însă asta nu înseamnă că nu avem șansa noastră. Este sport, până la urmă şi orice se poate întâmpla într-un meci.

Ele joacă în prima zi și noi vom încerca să învingem a doua zi echipa învinsă în prima zi, pentru că asta ar însemna calificarea la Jocurile Olimpice. Deci, avem șansa noastră şi credem în ea până la capăt. Am zis-o de multe ori: îmi doresc foarte mult să mergem la Jocurile Olimpice. Trei zile, trei meciuri. O să dăm totul acolo și o să vedem ce se întâmplă“, a spus căpitanul naționalei României.

„Nu am apucat să lucrez cu Bogdan Burcea“

Cristina Neagu a vorbit şi despre starea ei de sănătate, dar şi despre noul selecţioner, craioveanul Bogdan Burcea.

„Deocamdată eu nu m-am antrenat împreună cu fetele. La convocarea trecută, la București, nu am fost prezentă. Am avut ceva probleme de sănătate. Deci e prima oară când o să lucrez cu unele dintre ele. O să încerc să vorbesc cât mai mult cu ele, să le ajut cât pot de mult, că să închegăm relațiile de joc cât mai repede. Asta pentru că timpul este foarte scurt. Nu am apucat să lucrez cu Bogdan, îl știu de foarte mult timp. Din câte văd, este foarte încrezător în ceea ce urmează şi asta e bine, pentru că trebuie să credem în șansa noastră până la capăt. Și aștept să facem antrenament împreună, discuții și așa mai departe. Nu știu exact cum e el“, a precizat Neagu.

Aceasta a vorbit şi despre ordinea meciurilor:

„Thailanda este clar cel mai slab adversar din grupă. Într-un fel e bine pentru noi, intrăm cumva în ritmul competiției, după care avem două meciuri foarte importante. E cu dus și întors. Cu Thailanda e clar un meci în care poate evolua toată lumea. După urmează meciul împotriva Norvegiei, unul foarte important. Cred că ordinea meciurilor e ok pentru noi. O să fie oricum foarte greu, pentru că jucăm trei meciuri în trei zile. Este extrem de greu, mai ales că programul este deja foarte încărcat, dar adrenalina va fi foarte mare și dorința de victorie la fel. O să dăm tot ce putem în acele trei zile“, a mai spus liderul României.

Contează foarte mult forma de moment

Optimismul lui Neagu este alimentat şi de faptul că îl cunoaşte foarte bine pe Adi Vasile, antrenorul secund al Muntenegrului.

„Am jucat și la Campionatul Mondial împotriva Muntenegrului și implicit împotriva lui Adi Vasile. Adi este antrenorul nostru de la CSM București cu care lucrăm în fiecare zi și ne cunoaște foarte bine, dar repet, la astfel de meciuri contează foarte mult forma de moment. Pentru că este un meci pe care dacă îl câștigi te poate duce la Jocurile Olimpice. E clar că Muntenegru are acest avantaj al terenului propriu. Probabil și noi l-am fi avut dacă se organiza în România. Dar nu, nu ne e frică de nimic special. Sunt două echipe foarte bune. Este clar, Norvegia este echipa pe care am bătut-o o odată în ultimii 15 ani.

Cu Muntenegru am fost mereu aproape, le-am bătut la Jocurile Olimpice, cred că la ultimele trei turnee preolimpice am tot jucat împotriva lor, le cunoaștem foarte bine. Cred că vor fi meciuri echilibrate, pentru că presiunea este foarte mare, și nu doar pe noi, ci și pe ele. Și Norvegia cred că joacă primul turneu preolimpic după mulți, mulți ani. Deci e clar că presiunea va fi și pe ele. Așa că orice se poate întâmpla“, a încheiat Cristina Neagu.

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:17

Bătăuşii din Mall, plasaţi sub control judiciar

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au dispus plasarea sub control judiciar a şase tineri, doi din Filiaşi şi patru din Craiova, acuzaţi de tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe. Potrivit oamenilor legii, pe 10 noiembrie 2023, cei şase s-au bătut într-un Mall din Craiova. Un tânăr de 22 de ani a fost înjunghiat în timpul altercaţiei, însă a refuzat acordarea de îngrijiri medicale. Bătaia dintre cei şase tineri a fost surprinsă de camerele video din Mall.

ȘTIRI GdS