11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalSCM Craiova, imbatabilă acasă. Victorie fantastică cu Gloria Buzău

SCM Craiova, imbatabilă acasă. Victorie fantastică cu Gloria Buzău

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a obținut, duminică seară, o victorie fantastică pe teren propriu, în fața formației Gloria Buzău. Oltencele s-au impus cu scorul de 23-18 și astfel își continuă seria de victorii pe teren propriu. Partida a contat pentru etapa a 16-a din Liga Florilor Mol.

Prima repriză din Bănie a fost extrem de echilibrată. Evoluția celor două formații a oscilat pe parcursul celor 30 de minute, astfel diferența pe tabelă a rămas apropiată. Cele două portărițe au fost într-o zi de grație, cu multe parade spectaculoase, chiar și din poziția de unu la unu. După 13 minute se înscriseseră doar 3 goluri, cu Gloria în avantaj minim pe tabelă.

A urmat o mică revenire pe partea ofensivă atât pentru oltence, cât și pentru adversare. Oaspetele s-au distanțat la 6-3 în minutul 17, motiv pentru care antrenorul Craiovei, Bogdan Burcea, a solicitat timeout. Decizia acestuia a fost una de bun augur, pentru că elevele sale au recuperat din handicap și au trecut la conducere, scor 7-6. În cele din urmă, alb-albastrele au intrat în avantaj la pauză, scor 8-7.

Dorința a întrecut valoarea

În partea secundă a meciului, sportivele din Buzău au mărit ritmul de joc, și-au prelungit atacurile și au preluat conducerea, scor 14-13. Craiova nu a renunțat la victorie și, cu ajutorul paradelor de excepție ale Ekaterinei Dzhukeva, a trecut din nou în avantaj pe tabelă, 16-15. Împinse de la spate și de publicul prezent la Sala Polivalentă, dar și cu o dorință mare de victorie, handbalistele Craiovei au fost de neoprit până la final. S-a încheiat 23-18 pentru SCM Craiova, care a obținut astfel a șasea victorie consecutivă pe teren propriu în toate competițiile.

SCM Craiova: Dzhukeva, Curmenț – Cace (1), Ion, Țicu (4), Nikolic (8), Orșivschi (1), Colac (1), Tătar, Gogoșeanu, Klikovac (4), Vizitiu, Zamfir (2), Savu (2). Antrenor: Bogdan Burcea.

În urma acestui rezultat, SCM Craiova are 24 de puncte și le egalează în clasament pe Dunărea Brăila și HC Zalău.

Pentru SCM Craiova va urma partida din optimile Cupei României, cu Rapid București. Meciul este programat pe 17 februarie. În campionat, oltencele se vor deplasa la Baia Mare, pe 23 februarie. Partida este programată la ora 15.30.

Citește și / Cătălin Popescu: Se pare că ne-am obişnuit să jucăm oscilant

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS