19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalVictoria cu Bistriţa, singurul gând al handbalistelor

Victoria cu Bistriţa, singurul gând al handbalistelor

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va relua astăzi meciurile de campionat în Liga Florilor Mol. Oltencele se vor duela în această etapă cu Gloria Bistriţa, una dintre formaţiile româneşti prezente în competiţiile europene în acest sezon. Partida se va disputa în Sala Polivalentă şi va începe de la ora 18.30.

„Vrem să câştigăm cel puţin cinci jocuri“

„Secundul“ grupării din Bănie, Costin Dumitrescu, şi jucătoarea Zeljka Nikolic au vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre partida dificilă cu Bistriţa. De asemenea, aceştia au mărturisit că majoritatea jucătoarelor şi-au revenit şi sunt pregătite să pună umărul la bătaie în următoarele meciuri.

„Avem în faţa noastră un meci cu o importanţă deosebită privind clasamentul. Vom întâlni un adversar direct pentru un loc de cupe europene. Bistriţa vine după o serie de jocuri bune. Au învins clar Clujul, au cedat pe final de joc cu CSM Bucureşti şi s-au impus incredibil cu formaţia daneză Odense. Vor veni cu elan la Craiova, dar noi ne propunem să le stopăm această serie de meciuri bune printr-un joc bun al nostru. Aşa cum am făcut în ultima perioadă, ne-am pregătit bine din punct de vedere tactic. Totodată, suntem bucuroşi să anunţăm că starea de sănătate a echipei este pe drumul cel bun. Simţim de la zi la zi că fetele sunt mai capabile de a performa, lucru pe care nu prea l-am simţit în ultimul timp“, a declarat Costin Dumitrescu, antrenorul secund al echipei SCM Craiova.

Pentru SCM Craiova va urma o perioadă foarte dificilă, cu meciuri multe şi tensionate. Oficialii grupării din Bănie şi-au propus cinci victorii din cele şase întâlniri ce vor urma pentru ca echipa să ajungă din nou în fruntea clasamentului.

„Vom avea cinci săptămâni decisive, în care putem ajunge din nou acolo unde ne dorim. Din cele şase meciuri de foc pe care le vom avea în perioada următoare, vrem să câştigăm cel puţin cinci”, a mai spus „secundul“ Craiovei.

Nikolic: Ne putem lupta de la egal la egal cu oricine

De asemenea, şi jucătoarea formaţiei din Bănie, Zeljka Nikolic, consideră că echipa are puterea de a o învinge pe Gloria Bistriţa, mai ales că lotul începe să se întregească de la zi la zi.

„Bistriţa va veni aici să obţină toate punctele. însă noi ne-am pregătit bine şi am încredere că le putem strica planurile. Sunt bucuroasă că fetele îşi revin uşor, uşor, iar de acum înainte vom deveni şi mai puternice. Îmi doresc să joc cât mai bine, să îmi ajut echipa să câştige meciul cu Bistriţa, dar şi cele ce vor urma. Vom încerca să adunăm cât mai multe puncte în restul sezonului pentru a duce această echipă, din nou, într-o competiţie europeană. Chiar dacă momentan suntem cam departe de primul loc care duce în Cupa EHF, mai sunt 12 meciuri de jucat. În prima parte a sezonului am avut multe probleme cu accidentările. Dar acum, odată cu revenirea multora dintre jucătoare, ne putem lupta de la egal la egal cu oricine din campionat“, a punctat Zeljka Nikolic, jucătoare la SCM Craiova.

Citeşte şi: Capul sus, Simona! Halep a cedat în semifinalele AO în fața Muguruzei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS