8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCapul sus, Simona! Halep a cedat în semifinalele AO în fața Muguruzei

Capul sus, Simona! Halep a cedat în semifinalele AO în fața Muguruzei

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, a pierdut, joi, calificarea în marea finală de la Australian Open. Românca a cedat în două seturi în fața ibericei Garbine Muguruza, scor 6-7 (8), 5-7, după un meci disputat.

Muguruza s-a impus după 2 ore și șapte minute, la capătul unui meci intens, plin de suspans.

Începutul jocului a fost extrem de echilibrat, cu ambele jucatoare sigure pe propriul serviciu. Prima desprindere a avut loc abia la scorul de 3-3. Muguruza a jucat foarte bine atât în defensivă, cât şi în ofensivă şi a obținut primul break al meciului. Iberica s-a distanțat la 5-3 după passing shot și un lung de linie perfect şi devenise favorită la câştigarea primului act.

Simona nu a renunțat, însă, la primul set. Ajutată şi de câteva greseli nefortate ale adversarei, dar si de putin noroc, romanca a restabilit egalitatea exact în momentul cheie al meciului si a trimis setul in prelungiri. S-a ajuns în cele din urmă la tibreak, unde câştig de cauză a avut Garbine Muguruza. S-a încheiat 10-8 pentru iberică, după o bătălie crâncenă, în care ambele jucătoare au avut șansa de a-și adjudeca primul set.

Același echilibru, același deznodământ

Începutul actului secund a fost asemănător cu primul. Chiar dacă Simona a reușit la 1-1 un break, din nou iberica a revenit pe serviciul advers și a egalat situația. Simona a continuat ofensiva, iar de această dată s-a desprins la 4-2, după mai multe mingi muncite. De data aceasta, a fost rândul Muguruzei să revină de la 5-3 și să trimită și acest set în prelungiri. Din nou finalul de set a fost mai bine gândit de iberică. Aceasta și-a făcut serviciul perfect la 5-5 și a reușit break-ul decisiv chiar înainte de tibreak. A fost 7-5 pentru Garbine, care va juca din nou în finala de la Australian Open.

Marea finală, care va avea loc sâmbătă, le va aduce față în față pe Garbine Muguruza (Spania) și Sofia Kenin (SUA). Americanca a trecut în penultimul act al competiției, în două seturi, de liderul mondial, Ashleigh Barty, cu scorul de 7-6 (6), 7-5.

Citește și: VIDEO / Bărbuţ şi Nistor s-au întâlnit cu suporterii şi le-au promis victoria cu Mediaş

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS