14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalRomânia a dezamăgit în primul joc de la Campionatul Mondial

România a dezamăgit în primul joc de la Campionatul Mondial

Echipa feminină de handbal a României a pierdut drastic primul joc de la Campionatul Mondial din Japonia. Tricolorele au cedat cu scorul de 16-31 în fața reprezentativei Spaniei, după un joc modest, cu multe greșeli atât în defensivă, cât și pe faza de atac. Această partidă a contat pentru grupa C.

Ibericele au început bine jocul și s-au distanțat la 3-0 după doar patru minute. Cele trei reușite au venit în urma unor lovituri de la șapte metri perfect executate de Pena. A urmat introducerea pe teren a Cristinei Neagu, care și-a făcut simțită prezența imediat. România a revenit în meci cu două goluri, dar au urmat mai multe perioade slabe care le-au permis spanioloaicelor să ia avans pe tabelă. De la scorul de 10-8 în favoarea ibericelor, elevele lui Tomas Ryde nu au reușit să mai puncteze timp de zece minute. La pauză, Spania conducea clar cu 16-9.

Repriză lamentabilă

După pauză, România a arătat și mai rău. Handbalistele lui Tomas Ryde au înscris doar de șapte ori în 30 de minute, în timp ce ibericele au făcut legea pe teren. Cristina Neagu a reușit șase goluri, în timp ce Fernandez, Cabral și Pena au fost cele mai bune jucătoare din tabăra adversă, cu câte șase goluri.

De menționat că România a primit două goluri și de la Navarro, portarul naționalei Spaniei. Aceasta a profitat de gafele româncelor pe faza ofensivă și a înscris din poartă în poartă.

România: Dedu, Dumanska, Udriștoiu, Pristăviță (1), Neagu (6), Băcăoanu, Perianu (1), Pintea (3), Florică, Dache, Polocoser (3), Ostase, Seraficeanu, Zamfirescu, Iuganu, Vizitiu, Popa (2). Antrenor: Tomas Ryde.

În celelalte meciuri din grupă, favoritele s-au impus fără prea mari emoții. Muntenegru a trecut de Senegal cu 29-25, în timp ce Ungaria a spulberat reprezentativa Kazakhstanului, scor 39-15.

Citește și: Liga 3 / Rezultatele înregistrate astăzi şi programul jocurilor de sâmbătă din etapa 15

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS