13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalSCM Craiova îşi joacă şansele în Cupa EHF

SCM Craiova îşi joacă şansele în Cupa EHF

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va disputa, în acest weekend, duelurile cu formaţia norvegiană Tertnes, din turul doi preliminar al Cupei EHF. Ambele meciuri se vor disputa în Sala Polivalentă din Bănie, conform unei înţelegeri între cluburi. Cele două jocuri sunt programate sâmbătă şi duminică, de la ora 18.00.

„Şansele noastre din această dublă s-au diminuat foarte mult“

„Leoaicele“ nu pornesc ca favorite în dubla cu Tertnes, acest lucru fiind cauzat şi de numeroasele accidentări din tabăra oltencelor. Antrenorul Craiovei, Bogdan Burcea, a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre dubla europeană din acest weekend şi a precizat care sunt şansele echipei sale de a avansa în faza următoare a competiţiei.

„Ne aşteaptă două meciuri foarte grele, cu cea mai bună echipă dintre toate cele pe care le-am întâlnit până astăzi. Din păcate, echipa noastră se poziţionează în Liga Florilor pe locul 10, un loc pe care nu ne-am mai clasat de ceva vreme. Situaţia medicală este în continuare foarte grea. Avem încă patru jucătoare în afara echipei. Meciul de la Brăila a fost ultimul pentru Nicoleta Tudorică, deoarece este însărcinată. Ne-a ajutat cât a putut până în acest moment şi îi mulţumim pe această cale. Postul de pivot este acoperit de Carmen Şelaru, jucătoarea noastră polivalentă. Tătar va lipsi o perioadă foarte lungă, iar Klikovac nu ştim încă exact când va relua pregătirea alături de noi. Trifunovic evoluează cu o ruptură musculară, în timp ce Zamfir ne ajută doar defensiv în acest moment. Din punct de vedere ofensiv, opţiunile noastre sunt limitate”.

Cu toate acestea, niciodată nu am pornit de la premisa că un meci este pierdut încă de la început. Vom lupta pe teren propriu, alături de publicul care ne-a susţinut întotdeauna şi care a avut un aport extrem de important la rezultatele obţinute de echipă în trecutul apropiat. Şansele noastre din această dublă s-au diminuat foarte mult”, a explicat Bogdan Burcea.

Burcea, precaut înaintea duelului cu Tertnes

Chiar dacă în Liga Florilor lucrurile nu merg atât de bine pentru SCM Craiova, accederea în grupele Cupei EHF este un obiectiv pentru formaţia craioveană. Bogdan Burcea a vorbit despre adversara din Norvegia şi speră ca echipa sa să se întărească în viitorul apropiat.

„Tertnes se poziţionează în primele echipe din Norvegia. Au pierdut câteva jucătoare cu experienţă în vară, dar jucătoarele care evoluează în acest moment la ele sunt din propria pepinieră. Marea majoritate au bifat loturile de junioare şi de tineret. Pe Tertnes o putem asemăna cu Vipers, fostul nostru adversar din EHF din sezonul trecut, însă cu o viteză în plus. Sper ca experienţa şi deciziile pe care le vom lua, atât defensiv, cât şi ofensiv, să ne ajute să ne apropiem această calificare. Indiferent de problemele pe care le întâmpinăm în acest sezon, sunt sigur că va răsări soarele şi pe strada noastră”, a declarat tehnicianul Craiovei, Bogdan Burcea.

Din păcate, meciurile trec şi am pierdut destule puncte pe care le aveam contabilizate în favoarea noastră. În mod sigur, perioada care urmează va fi extrem de grea. Vom întâlni echipe puternice, care vor să performeze în acest sezon. Odată revenite sportivele din punct de vedere medical, nu vom avea probleme. Mi-aş dori să întărim lotul, mai ales că am rămas descoperiţi şi după retragerea lui Tudorică. Însă, niciodată nu am fost adeptul de a transfera o jucătoare doar de dragul de a face un transfer“, a adăugat Bogdan Burcea.

Articol scris de Tibi Cocora

Citeşte şi: CFR Cluj – „U“ Craiova / Ivan şi Piţurcă, optimişti înaintea derbiului din Gruia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS