31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAjax Amsterdam schimbă strategia! Italianul Francesco Farioli este noul antrenor

Ajax Amsterdam schimbă strategia! Italianul Francesco Farioli este noul antrenor

Conducerea clubului Ajax Amsterdam a anunţat, joi seară, numirea italianului Francesco Farioli în funcţia de antrenor. Asta cu speranţa unui nou început, după un sezon ratat de „lăncieri“, care au încheiat pe locul 5 în Eredivisie, după ce o perioadă a fost chiar „lanterna roşie“.

„Ajax a încheiat un acord cu Francesco Farioli şi cu OGC Nice pentru transferul antrenorului. A semnat pe trei ani, începând cu 11 iunie până la data de 30 iunie 2027“, a indicat clubul olandez.

Francesco Farioli (35 de ani) a preluat în iunie 2023 banca tehnică a echipei franceze, care a încheiat pe locul 5 în Ligue 1. La Ajax, el îl va înlocui pe John van’t Schip, notează Agerpres.

„Sunt încântat să vin la Amsterdam. Alături de alţi membri ai staffului vom pune tot sufletul nostru, pentru că vrem să readucem în ADN-ul clubului o energie nouă, un mod pozitiv de a lucra şi de a gândi“, a spus noul antrenor.

Ajax a încheiat sezonul la o diferenţă de 35 de puncte de campioana PSV Eindhoven. În plus a suferit o înfrângere umilitoare, 0-6, în faţa marii rivale Feyenoord Rotterdam. Aceasta a fost o situaţie inacceptabilă pentru cvadrupla câştigătoare a Ligii Campionilor.

Citește și: Baraj Conference League | „U“ Craiova – U Cluj, un meci de totul sau nimic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS