14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRapid – „U“ Craiova | În căutarea echilibrului

Rapid – „U“ Craiova | În căutarea echilibrului

Rapid București și Universitatea Craiova se întâlnesc duminică, de la ora 20.30, pe stadionul „Giulești“, într-un meci din cadrul etapei 14 a Superligii.

Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid!

Derbiul din Capitală va fi arbitrat de Istvan Kovacs (Carei), ajutat la cele două linii de asistenții Vasile Marinescu (București) și Ovidiu Artene (Vaslui). Al patrulea oficial a fost desemnat Andrei Moroiță (Ploiești). VAR-ul va fi asigurat de Cătălin Popa (Pitești) și Ionuț Bobe (București).

Observator CCA a fost numit Eduard Dumitrescu (Pitești). LPF l-a indicat supervizor pe Constantin Stătescu (București).

Dragoș Bon: „Sperăm să fie un nou restart“

Universitatea Craiova traversează o perioadă neagră, etalând un joc prost, din care au ieșit și rezultate proaste. Mai mult, și-a pierdut și susținerea Peluzei Nord! Asta pentru că patronul Mihai Rotaru nu a dorit să-l înlăture pe Corneliu Papură, directorul tehnic al echipei, și să numească un antrenor valoros, și nici să aducă în funcția de președinte un cap limpede, care repună echipa și clubul pe picioare. În fine, cum situația nu este deloc pe placul celor care iubesc sau conduc Știința, la conferința de presă a fost trimis și de această dată Dragoș Bon, antrenorul-suporter, pentru că acesta știe să mai atenueze loviturile.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

„Urmează un derbi de tradiţie al fotbalului românesc. Au fost meciuri spectaculoase între noi şi Rapid de-a lungul timpului. Având în vedere perioada pe care o traversăm, ne aşteaptă un meci din care avem speranţa că putem să începem o nouă etapă. Pentru că nu a fost pe placul nimănui ce s-a întâmplat în ultima vreme. Sperăm să fie un nou restart! Va fi un meci dificil.

Întâlnesc un antrenor cu care am colaborat foarte bine, Cristiano Bergodi, de care mă leagă cea mai mare performanţă din ultimul timp de la Universitatea Craiova, acea finală de campionat, când am fost vicecampioni. Ştiu cum pregăteşte jocurile, ştiu ce ne aşteaptă. Au o echipă cu experienţă, cu jucători inventivi şi au un public care cu siguranţă îi va împinge spre victorie.

Şi noi avem jucători de mare calitate, chiar dacă ultimele evoluţii nu au arătat asta. Sunt jucători care abia aşteaptă să demonstreze ce pot în această partidă. Au fost zile grele, apăsătoare, ştiţi cum este la Craiova când pierzi acasă şi când nu ai o evoluţie care să te mulţumească. Dar băieţii au reacţionat mai bine decât mă aşteptam. Au fost foarte implicaţi şi sper să arate şi pe teren, pentru că e păcat de munca de la antrenamente“, a spus Bon.

„Avem nevoie de fani“

Antrenorul secund al Universității Craiova înțelege, dar regretă decizia Peluzei Nord de a nu mai susține echipa până când lucrurile nu vor intra pe făgașul normal.

Ştiu comunicatul galeriei din Peluza Nord. E decizia lor! Mi-ar fi plăcut să ne fie aproape, ar fi fost spectacol în tribună de ambele părţi, dar sper să câştigăm şi fără ei. Nu m-am întâlnit cu fanii, dar sunt la curent, ştiu nemulţumirile lor. Numai noi putem să-i readucem aproape. Dacă vom rămâne numai la nivel de declaraţii, vom fi contestaţi în continuare. Dacă vom demonstra pe teren, cu siguranţă că nimeni nu vrea să stea departe de echipă. O galerie care îşi respectă istoria e firesc să ia atitudine. Avem nevoie de fani în permanenţă. O echipă fără suporteri nu există. Dacă nu facem nimic să-i aducem înapoi, e clar să se va adânci prăpastia dintre echipă şi galerie. Resimţim această stare! Ne aşteaptă o perioadă grea, cu trei jocuri într-o săptămână, jocuri capitale şi sper să nu mai trăim această stare de acum.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Dacă aş avea un răspuns sută la sută a acestei probleme sau dacă aş avea o rezolvare, aş face-o în cadrul echipei sau aş spune-o. S-a creat o tensiune după plecarea lui Reghe, o stare  artificială, pentru că am pierdut 2 puncte la Cluj în minutul 90, după ce am controlat jocul. Parcă de atunci toată lumea a fost împotriva noastră. După care, şi noi ne-am comportat aşa cum parcă se voia, adică foarte rău. Dar în viaţa de fotbalist trebuie să fii puternic din toate punctele de vedere. Noi nu am arătat forţă în acele momente, drept dovadă am clacat.

Dar meciul cu Rapid ne poate readuce moralul. Dacă ne aducem aminte, Rapid ne-a cam ajutat de-a lungul istoriei, sper să o facă şi acum. Craiova depinde de ea. Trebuie să-şi câştige punctele! Ne dorim să ieşim din această situaţie, pentru că nu e plăcut pentru nimeni. Din postura pe care o am, de secund, nu ştiu dacă e nevoie de alt antrenor. Ar fi nedrept. Nu cred că s-a spus că domnul Papură este interimar. Conducerea nu a spus asta. Sută la sută, domnul Papură conduce staff-ul! El conduce echipa în momentul de faţă, vă garantez eu“, a declarat Dragoş Bon.

Alexandru Creţu: „Simțim o presiune artificială“

Din rândul jucătorilor Științei, mijlocașul Alexandru Creţu, a admis că lucrurile sunt foarte ensionate la echipă.

„Vom întâlni o echipă bine organizată, condusă de un antrenor cu mare experienţă. Nu suntem într-o perioadă bună, dar am pregătit foarte bine meciul şi sper să ieşim din perioada aceasta. Eu cred că vom ieşi şi vom aduce cele trei puncte acasă. Simţim o presiune artificială, pentru că am avut 7 jocuri fără victorie în primul mandat al domnului Reghecampf şi nu a fost această presiune de acum, pe care o simţim şi în media, şi de la fani. Dar face parte din fotbal şi cred că ne trebuie o victorie în Giuleşti pentru a ne reveni. Avem antrenor, îl avem pe domnul Papură lângă noi în fiecare zi. Se scriu multe, dar acesta e adevărul.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Am avut evoluţii bune cu Rapid şi sper să am şi duminică. Va fi greu fără suporteri, fiindcă ei pot schimba soarta echipei. Eu consider că galeria, indiferent de rezultate, trebuie să fie alături de echipă, fiindcă ei reprezintă culorile clubului. Noi îi respectăm, au dreptul să ne judece, dar cred că ei ar trebui să fie alături de echipă. Pentru că noi, jucătorii, plecăm, dar ei vor fi mereu aici. Eu cred că vom face lucruri frumoase. Trecem printr-un moment dificil acum, nu ne gândim ce va fi la vară.

Nu ne ia la mişto cine ne întreabă despre titlu, pentru că suntem la Craiova şi Craiova s-a bătut mereu de titlu în ultimii ani. Sunt normale aceste întrebări, dar e şi devreme să nu vorbim de titlu de la început. E şi o presiune, trebuie vorbim pe parcurs sau în play-off, în funcţie de cum ne situăm în clasament. Ar trebui să fie un duş rece acest eşec cu Petrolul. E clar că soluţia e la noi, jucătorii. Putem întoarce soarta, indiferent de ce se vorbeşte din afara echipei. Eu sunt tânăr, mai am de jucat mulţi ani, nu mă gândesc la retragere de acum, mai am mulţi ani de jucat“, a declarat Alexandru Creţu.

Superliga, etapa 14

Vineri, 27 octombrie: FC Voluntari – Sepsi 0-2, Dinamo – Poli Iaşi 0-0.
Sâmbătă, 28 octombrie: Oţelul Galaţi – AFC Hermannstadt 1-1, Petrolul – FCSB 2-2.
Duminică, 29 octombrie – ora 14.00: FCU Craiova – UTA Arad, ora 20.30: Rapid – „U“ Craiova.
Luni, 30 octombrie – ora 17.30: FC Botoşani – U Cluj, ora 20.30: CFR Cluj – Farul Constanta.

Clasament: 1. FCSB 31 puncte (golaveraj 27-13), 2. CFR Cluj 27 (25-12), 3. Rapid 23 (27-16), 4. „U“ Craiova 22 (20-13), 5. Hermannstadt 20 (22-15), 6. Petrolul 20 (19-16), 7. Farul 20 (19-19), 8. Sepsi 18 (18-18), 9. Oţelul 16 (11-11), 10. U Cluj 16 (18-21), 11. Iaşi 16 (15-19), 12. FCU 14 (21-24), 13. Voluntari 13 (15-25), 14. UTA 12 (12-18), 15. Dinamo 10 (8-24), 16. Botoşani 6 (13-26).

Citește și: FCU Craiova – UTA Arad | Se ascute lupta în josul clasamentului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS