14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFCU Craiova – UTA Arad | Se ascute lupta în josul clasamentului

FCU Craiova – UTA Arad | Se ascute lupta în josul clasamentului

FCU Craiova și UTA Arad luptă duminică, de la ora 14.00, în Bănie, pentru punctele puse în jocul din etapa 14 a Superligii.

Descoperă oferta Superbet pentru partida cu UTA Arad!

Confruntarea va fi arbitrată de Marian Barbu (Făgăraș). Asistenți vor fi George Neacșu (Câmpulung) și Adrian Vornicu (Iași). Al patrulea oficial va fi Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe). VAR-ul va fi asigurat de Ionuț Coza (Cernica) și Ferencz Tunyogi (Zalău).

Observator din partea CCA a fost desemnat Marian Salomir (Cluj). LPF l-a delegat supervizor pe Marian Bucurescu (București).

Giovanni Constantino știe că doar victoria contează

Antrenorul formației FCU Craiova, Giovanni Costantino, este conștient că doar o victorie ar putea contribui la liniștea echipei sale.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

„Venim după partida cu Iași, acolo unde am avut un meci dificil. Am ieșit cu bine din acel meci, mai ales că am fost conduși cu 1-0 și am și jucat o perioadă în 10 oameni. Am avut atitudine. Am recuperat și am înscris, dar acel meci a trecut și ne așteaptă un alt meci foarte greu. Vom întâlni UTA. Am urmărit meciul acestei echipe cu Farul, iar eu cred că ne așteaptă un meci și mai dificil decât cel de la Iași. Trebuie să ne bazăm pe faptul că vom juca pe teren propriu și trebuie să facem tot ce ne stă în putință să câștigăm. Prima ligă din România este o ligă bună din punct de vedere fotbalistic și orice echipă poate să bată pe orice echipă“, a spus Costantino.

Mircea Rednic: „Vreau să scăpăm de acest loc de baraj“

De partea cealaltă, tehnicianul echipei UTA Arad, Mircea Rednic, a spus răspicat că vrea victoria în meciul cu FCU.

„Vine un meci important pentru noi, cu FCU Craiova. Acum îmi doresc să luăm cele trei puncte. Vreau să scăpăm de acest loc de baraj. În ultimele două meciuri, contra unor echipe tari, am avut evoluții bune spre foarte bune. Cu Farul ne-am mișcat 45 de minute excelent, dar nu e de ajuns. Vreau să jucăm 90 de minute la capacitate maximă, să nu mai facem greșeli la faze fixe. Asta m-a deranjat mereu, să primești gol din corner sau dintr-o fază care a urmat după un corner. Le-am cerut cu Farul să evite loviturile libere, cornerele, pentru că au jucători care știu să execute. Acum, cu Craiova, trebuie ca ambele reprize să fie bune, nu doar una“, a spus „Puriul“.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

„Îmi doresc să fiu mai inspirat, să fac modificări inspirate. Vreau să nu se simtă când fac schimbare. Până acum, cei care au intrat nu au avut același ritm, aceeași eficacitate. Cu Craiova lui Mititelu va fi complicat, pentru că și ei sunt într-o perioadă grea. Au lot bun, cu calitate. Problema lor este că s-au schimbat mulți antrenori și se simte asta în cadrul grupului. Sunt jucători care pot face diferența, cum ar fi Chițu, care speculează orice spațiu“, a spus Mircea Rednic.

LPF: „Se păstrează tradiția golurilor multe?“

Avancronica Ligii Profesioniste de Fotba (LPF) a fost destul de scurtă, dar așteptările oamenilor care au întocmit-o sunt mari.

Două victorii (3-1 cu FC Voluntari, 4-0 cu Farul), un egal (1-1 FC Hermannstadt) şi patru înfrângeri au înregistrat oltenii pe teren propriu în ediţia curentă. Meciurile jucate acasă sunt printre cele mai spectaculose disputate în campionatul actual,  în ele înscriindu-se 31 de goluri (golaveraj 15-16).

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

În precedentele două sezoane, FCU şi UTA s-au mai întâlnit de şase ori în principala competiţie internă. Arădenii s-au impus de două ori, un joc a fost câştigat de craioveni, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate.

Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României a avut loc pe 19 mai 2023, UTA Arad – FCU Craiova, goluri marcate de Virgiliu Postolachi, respectiv Benjamin Van Durmen.

Mediile de vârstă: FCU Craiova – 23 ani şi 11 luni; UTA Arad – 25 ani şi 3 luni.

Șapte goluri, trei pase decisive şi un penalti scos sunt realizările lui Aurelian Chiţu din acest sezon, vârful oltenilor fiind, la finalul rundei precedente, jucătorul cu cele mai multe contribuţii ofensive din campionat.

Superliga, etapa 14

Vineri, 27 octombrie: FC Voluntari – Sepsi 0-2, Dinamo – Poli Iaşi 0-0.
Sâmbătă, 28 octombrie: Oţelul Galaţi – AFC Hermannstadt 1-1, Petrolul – FCSB 2-2.
Duminică, 29 octombrie – ora 14.00: FCU Craiova – UTA Arad, ora 20.30: Rapid – „U“ Craiova.
Luni, 30 octombrie – ora 17.30: FC Botoşani – U Cluj, ora 20.30: CFR Cluj – Farul Constanta.

Clasament: 1. FCSB 31 puncte (golaveraj 27-13), 2. CFR Cluj 27 (25-12), 3. Rapid 23 (27-16), 4. „U“ Craiova 22 (20-13), 5. Hermannstadt 20 (22-15), 6. Petrolul 20 (19-16), 7. Farul 20 (19-19), 8. Sepsi 18 (18-18), 9. Oţelul 16 (11-11), 10. U Cluj 16 (18-21), 11. Iaşi 16 (15-19), 12. FCU 14 (21-24), 13. Voluntari 13 (15-25), 14. UTA 12 (12-18), 15. Dinamo 10 (8-24), 16. Botoşani 6 (13-26).

Citește și: Liga 3 | FCU II Craiova a câștigat derbiul suferindelor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS