14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova – Petrolul | „Leii“, obligați la victorie și la un joc frumos!

„U“ Craiova – Petrolul | „Leii“, obligați la victorie și la un joc frumos!

Universitatea Craiova primește vizita formației Petrolul Ploiești, astăzi, de la ora 18.00. Meciul va conta pentru etapa a 13-a din Superligă și se anunță extrem de disputat.

Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Petrolul!

Partida de pe stadionul „Ion Oblemenco“ va fi arbitrată de Ovidiu Hațegan (Arad). La cele două linii se vor regăsi asistenții George Neacșu (Câmpulung) și Ciprian Danșa (Satu Mare). Al patrulea oficial va fi Iuliana Demetrescu (Vâlcea).

VAR-ul va fi asigurat de Ionuț Coza (Cernica) și Sorin Costreie (Voluntari).

Observator CCA a fost numit Nicolae Grigorescu (Timișoara). LPF l-a desemnat supervizor pe Romolus Gabor (Hunedoara).

Alb-albaștrii vor punctele cu orice preț

Chiar dacă poziția din clasament este bună și oferă perspective de mai bine, la Universitatea Craiova nu este liniște, pentru că jocul este oscilant și rezultatele incontanste. Antrenorul din acest moment al Științei, Dragoș Bon, știe că Mitriță și colegii lui trebuie să câștige și să convingă tribunele printr-un joc consistent.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

„Ne aflăm în faţa unui derbi al provinciei, au fost meciuri foarte aprig disputate de-a lungul istoriei, atât la nivel de galerii, cât şi pe teren. Inclusiv primul titlu al nostru se leagă de Petrolul Ploieşti. Va fi un duel greu şi prin prisma orgoliilor foştilor noştri jucători, care acum sunt la Petrolul. Dar sper să reuşim să-i blocăm, să nu le dăm satisfacţia de a se bucura în faţa noastră.

Cred că vor veni să nu piardă cei de la Petrolul. Aceasta e imaginea pe care mi-au creat-o. Vin după trei remize albe și au alternat trei sisteme de joc. Clar, pentru noi obiectivul este victoria și un joc care să mulţumească spectatorii. Sperăm că ne-a prins bine această pauză. Vom vedea la meci, dacă vom avea un joc bun şi o victorie. Dacă vom rămâne datori, atunci este o problemă şi sper să nu trecem prin asemenea clipe. Doar prin rezultate putem fi din nou aceeaşi familie“, a spus Dragoș Bon.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

„Eu ştiu că fanii se aşteptau la un parcurs en-fanfare, să câştigăm fiecare partidă. Cu toţii dorim lucrul acesta. Totuşi, s-a creat în jurul Universităţii Craiova o imagine care nu este corectă. Îmi aduc aminte, după egalul de la Voluntari: Rapidul – pe val, Craiova – la pământ. Deşi suntem la egalitate de puncte, iar Rapidul a câştigat acasă 3-2 cu Iaşi, cu o ocazie monumentală ratată de oaspeţi în minutul 92, iar Craiova face egal la Voluntari, cu penalti ratat, contra echipei care a bătut Rapidul“, a mai spus Bon.

Din rândul jucătorilor, Laurențiu Popescu a spus: „Ne aşteaptă o partidă foarte grea. Am avut mult timp să pregătim acest meci cu Petrolul şi ne dorim să-l câştigăm. Foştii coechipieri vor veni cu mare dorinţă. E un stadion frumos, un public frumos şi când vii aici vrei să câştigi. E foarte important că am avut o apărare foarte bună până acum şi sper să continuăm la fel“.

„Lupii“ vor un rezultat bun

Nici Petrolul Ploiești nu este mulțumită de cum stau lucrurile în prezent, iar antrenorul Florin Pîrvu, fost jucător al Craiovei, speră într-un rezultat pozitiv în Bănie.

„Vom întâlni o echipă foarte puternică, una care, la începutul sezonului, și-a manifestat dorința de a câștiga campionatul. Ne-am pregătit bine în această pauză și, așa cum o spun întotdeauna, mergem să facem un meci bun și să luăm punct sau puncte. Avem nevoie de așa ceva, pentru că traversăm o serie lungă de meciuri fără victorie și cred că este momentul să câștigăm. Abordăm partida astfel încât să scoatem maximum posibil. Aceasta este mentalitatea noastră de fiecare dată, indiferent unde și cu cine jucăm.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Craiova este o echipă care are fotbaliști care pot face diferența, precum Mitriță, Houri sau Ivan, dacă va reveni. Știm ce ne așteaptă. Suntem pregătiți să luptăm și vom vedea la final ce va fi. Și la noi au revenit jucatorii care au fost accidentați, așa că sunt premise să facem un meci bun și să ne întoarcem cu puncte acasă“, a declarat Pîrvu.

Pentru partida de la Craiova, petroliștii nu vor putea conta pe Vali Țicu, suspendat. În lot au revenit Petrovic și georgianul Abuashvilli.

LPF: Imbatabili acasă

Oltenii sunt neînvinşi pe teren propriu în sezonul curent, notează site-ul LPF. Palmaresul acestora cuprinde patru succese şi o remiză.

18 septembrie 2023, CFR Cluj – Petrolul 1-0: a fost singura înfrângere suferită de prahoveni în precedentele nouă runde, interval în care au mai înregistrat trei victorii şi cinci rezultate de egalitate.

11 dintre cele 19 goluri marcate de Universitatea Craiova în primele 12 runde au fost înscrise în repriza secundă, dintre care șapte după minutul 75.

În ediţia actuală, Petrolul a strâns patru meciuri fără gol primit, dar şi cinci partide fără gol marcat.

Cea mai recentă dispută directă din Superliga României. 5 martie 2023, Petrolul – Universitatea Craiova 0-1, gol marcat de Andrei Ivan.

Mediile de vârstă:

Universitatea Craiova – 24 ani şi 8 luni.
Petrolul Ploieşti – 24 ani şi 6 luni.

25 de jucători a utilizat formaţia craioveană în ediţia curentă, dintre care 10 au marcat cel puţin un gol.

Ploieştenii s-au bazat pe 24 de fotbalişti, printre care şi unul dintre cei mai importanţi străini din istoria principalei competiţii interne, japonezul Takayuki Seto, aflat la al 13-lea sezon pe prima scenă din România.

Superliga, etapa 13

Vineri, 20 octombrie: UTA Arad – Rapid 2-2.
Sâmbătă, 21 octombrie: AFC Hermannstadt – Dinamo 4-0, Farul Constanţa – U Cluj 1-1.
Duminică, 22 octombrie – ora 15.30: Poli Iaşi – FCU Craiova, ora 18.00: Universitatea Craiova – Petrolul Ploieşti, ora 21.00: FCSB – FC Voluntari.
Luni, 23 octombrie – ora 18.00: Sepsi – FC Botoşani, ora 21.00: CFR Cluj – Oţelul Galaţi.

Clasament: 1. FCSB 29 puncte (golaveraj 25-11), 2. CFR Cluj 26 (25-12), 3. Rapid 23 (27-16), 4. „U“ Craiova 22 (19-10), 5. Hermannstadt 19 (21-14), 6. Petrolul 16 (14-13), 7. Farul 19 (17-17), 8. U Cluj 16 (18-21), 9. Oţelul 14 (10-10), 10. Iaşi 14 (14-18), 11. FCU 13 (20-23), 12. Sepsi 12 (11-16), 13. Voluntari 12 (15-23), 14. UTA 11 (10-16), 15. Dinamo 9 (8-24), 16. Botoşani 6 (11-21).

Citește și: Poli Iași – FCU Craiova | Puncte importante în iarbă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS