9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalPoli Iași – FCU Craiova | Puncte importante în iarbă

Poli Iași – FCU Craiova | Puncte importante în iarbă

Poli Iași și FCU Craiova se întâlnesc astăzi, de la ora 15.30, pe stadionul „Emil Alexandrescu“, într-o partidă contând pentru etapa 13 a Superligii.

Descoperă oferta Superbet pentru partida cu Poli Iași!

Disputadin Copou va fi arbitrată de Iulian Dima (București). Acesta va fi ajutat de la margine de asistenții Mihai Marica (Bistrița) și Ferecz Tunyogi (Zalău), respectiv de rezerva Cătălin Buși (Vâlcea).

VAR-ul va fi asigurat de Szabolcs Kovacs (Carei) și Mihăiță Necula (București).

Observator pentru arbitraj a fost numit Marian Dorobanțu (Buzău). Supervizor din partea LPF a fost delegat Bogdan Buhuș.

Moldovenii au un moral bun

Poli Iași abordează această partidă cu un moral bun, după ce joi seară a câștigat meciul restant cu Sepsi, scor 1-0. Moldovenii vor aborda meciul cu echipa lui Mititelu fără să-l aibă pe bancă pe antrenorul Leo Grozavu, care a fost eliminat în meciul cu ardelenii.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Mă bucur pentru victorie, pentru băieți. A fost o luptă, cu sacrificii, dar așa sunt victoriile mai frumoase. Eu zic că nu am făcut mare lucru, dar în România nu apuci să spui ceva că imediat ești penalizat cu galben. Apoi, când am văzut că vine cu galbenul, știam deja că voi fi suspendat. Nu am apucat sa mai spun ceva, că deja a pregătit cartonașul roșu. Ce să spunem… Pumnul în gură, asta e România!

Am încercat să ne reconsiderăm poziția în ultima perioadă. Am folosit acest sistem cu doi mijlocași la închidere. Nu sunt lucruri speciale, dar așa e în fotbal. Norocul se mai schimbă, azi a fost de partea noastră. Pentru noi e o victorie importantă pentru că a fost în fața suporterilor. Mă bucur că a venit acum, sper să ne dea încredere. Orice joc e dificil în prima ligă. Ne așteaptă un alt joc dificil“, a declarat Leo Grozavu.

FCU, la primul meci sub comanda lui Giovanni Constantino

Pentru FCU Craiova, acest meci este primul sub comanda lui Giovanni Constantino, italianul ales de familia Mititelu să redreze echipa.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

„A fost o săptămână bună din punctul meu de vedere. Echipa a fost bine pregătită până la venirea mea. Din punct de vedere tehnoco-tactic am lucrat bine și este o perspectivă pozitivă, chiar dacă la Iași poate că nu vom fi la cel mai bun nivel. Voi apela la unele modificări pentru a îmbunătăți lucrurile, dar nu sunt magician. Pot să vă asigur că voi depune tot efortul pentru a face echipa să câștige meciul următor“, a spus Constantino.

„Ne așteaptă o partidă foarte dificilă, în deplasare, cu o echipă care, deocamdată, ne-a depășit în clasament. Va fi foarte important pentru noi să câștigăm cele trei puncte, pentru că este un nou început pentru noi, cu un nou antrenor și ne dorim foarte mult să începem cu dreptul. Ne dorim victoria cu toții. Pentru mine, acesta este cel mai important meci. Nu știu câte goluri voi marca în acest sezon. Nu vreau să mă gândesc la asta, important este să câștige echipa“, a comentat golgheterul lui FCU, Aurelian Chițu.

Statistica LPF:

Oltenii se deplasează în Copou cu gândul la un nou succes pe prima scenă. Asta după ce au scos doar un punct din precedentele trei partide disputate în Superliga României. Aceştia vor întâlni o formaţie care, deşi a promovat în vară, a arătat un fotbal de calitate, principalul merit avându-l tehnicianul Leo Grozavu, care a impus echipei stilul său bazat pe disciplină şi un joc ofensiv colectiv, stil prin care a crescut valoric fiecare lot antrenat.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Șapte goluri, trei pase decisive şi un penalty scos sunt realizările lui Aurelian Chiţu din acest sezon, vârful oltenilor fiind, la finalul rundei precedente, jucătorul cu cele mai multe contribuţii ofensive din campionat.

Mediile de vârstă:

Poli Iaşi – 25 ani şi 9 luni.
FC U 1948 – 23 ani şi 11 luni.

29 de jucători a utilizat gruparea ieşeană în primele 12 runde, dintre care 13 au debutat pe prima scenă din România chiar în ediţia curentă.

Craiovenii s-au bazat doar pe 23 de fotbalişti, cinci dintre ei bifând prezenţe în toate meciurile jucate de FCU Craiova în campionatul actual.

Superliga, etapa 13

Vineri, 20 octombrie: UTA Arad – Rapid 2-2.
Sâmbătă, 21 octombrie: AFC Hermannstadt – Dinamo 4-0, Farul Constanţa – U Cluj 1-1.
Duminică, 22 octombrie – ora 15.30: Poli Iaşi – FCU Craiova, ora 18.00: Universitatea Craiova – Petrolul Ploieşti, ora 21.00: FCSB – FC Voluntari.
Luni, 23 octombrie – ora 18.00: Sepsi – FC Botoşani, ora 21.00: CFR Cluj – Oţelul Galaţi.

Clasament: 1. FCSB 29 puncte (golaveraj 25-11), 2. CFR Cluj 26 (25-12), 3. Rapid 23 (27-16), 4. „U“ Craiova 22 (19-10), 5. Hermannstadt 19 (21-14), 6. Petrolul 16 (14-13), 7. Farul 19 (17-17), 8. U Cluj 16 (18-21), 9. Oţelul 14 (10-10), 10. Iaşi 14 (14-18), 11. FCU 13 (20-23), 12. Sepsi 12 (11-16), 13. Voluntari 12 (15-23), 14. UTA 11 (10-16), 15. Dinamo 9 (8-24), 16. Botoşani 6 (11-21).

Citește și: Liga 3 | ACSO Filiași – FCU II Craiova 3-0. Victorie fără emoții! (VIDEO)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS