14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia - Israel 1-1 / Inexistenți, dar norocoși! Mai e mult până la EURO

România – Israel 1-1 / Inexistenți, dar norocoși! Mai e mult până la EURO

România a remizat cu Israel, scor 1-1, pe Arena Națională, în etapa a 5-a a preliminariilor EURO 2024. Tricolorii au deschis scorul prin Denis Alibec, dar au fost egalați în repriza a doua și puteau chiar să piardă partida, după ce oaspeții au avut o bară și alte multe ocazii uriașe.

Prima parte a disputei de pe Arena Națională a fost extrem de disputată, iar ambele formații au avut cel puțin un cuvânt de zis. Israel parcă a fost ceva mai agresivă, a pasat mai bine și a încercat, în limita forțelor proprii, să se apropie cât mai mult de poarta lui Moldovan. Într-o atmosferă superbă creată de cei aproximativ 50.000 de suporteri români, tricolorii s-au lansat mai bine în meci din minutul 20, iar Stanciu și Alibec au încercat poarta. În cele din urmă, fostul „vârf“ al Farului a speculat o respingere eronată a goalkeeper-ului Israelului și a deschis scorul în uralele fanilor (min. 27). Cert este că nu am jucat spectaculos în prima parte, ci i-am lăsat pe israelieni să aibă inițiativa, în timp ce noi așteptăm să lovim pe contraatac.

Repriză jenantă, rezultat chiar mare!

Repriza a doua a fost un horror pentru elevii lui Edi Iordănescu. Parcă fără nicio idee de joc și cu un stil fotbalistic submediocru, naționala s-a chinuit și a avut mare noroc pentru punctul obținut. Israelul nu doar că a restabilit egalitatea în minutul 53, ci a și irosit o mulțime de alte ocazii clare până la final. Practic oaspeții au dominat România în fața propriilor ei fani și doar neșansa a făcut să nu se întoarcă acasă cu toate punctele și de pe poziția secundă. Cât despre ai noștri tricolori, putem spune că ar trebui să se considere norocoși cu acest punct și să schimbe repede ceva, pentru ca partida cu Kosovo, de marți, să nu aducă o nouă decepție.

România: H. Moldovan – Sorescu (57, Moruțan), Cr. Manea, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin (64, Olaru), N. Stanciu (87, Cicâldău), M. Marin – Fl. Coman (57, Mihăilă), Alibec (64, Pușcaș). Selecționer: Edward Iordănescu.

Israel: O. Glazer – Dasa, Miguel Vitor, Goldberg, Revivo – Peretz, Lavi, Gloukh – Jehezkel, Turgeman, Solomon. Selecționer: Alon Hazan.

Următorul meci al României, cel cu Kosovo, se va disputa marți, 12 septembrie, de la ora 21.45 (Antena 1).

Citește și: CM / Tare greu cu Irlanda! România nu i-a făcut față liderului World Rugby

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS