17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEXCLUSIV | Pavel Badea s-a pronunţat în privinţa fuziunii dintre Universitatea Craiova şi FCU

EXCLUSIV | Pavel Badea s-a pronunţat în privinţa fuziunii dintre Universitatea Craiova şi FCU

Directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, Pavel Badea, a vorbit, în exclusivitate cu GdS Sport, despre ultimele evenimente din viaţa echipei de fotbal. Fostul fotbalist al Băniei nu crede că Mihai Rotaru nu va pleca de la Ştiinţa şi a punctat că dacă va dori totuşi asta în viitor, cu siguranţă echipa îşi va continua cursul.

„Mihai Rotaru a anunţat că are nevoie de susţinerea comunităţii, că este important ca şi comunitatea să se implice. A sunat-o şi pe doamna primar (Lia Olguţa Vasilescu – n.r.), şi pe mine. Ne-a anunţat că trebuie să venim lângă el, să-l ajutăm, că există cheltuieli mari. Noi, clubul, nu avem cum să-l ajutăm, pentru că suntem club de stat. Ne-am achitat de ceea ce scrie în contractul de asociere cu el, dar de aici înainte nu depinde de noi nimic.

Am văzut şi eu declaraţiile făcute de el (de Mihai Rotaru – n.r.) şi e foarte bine dacă a găsit oameni cu bani care să vină lângă el. Pe noi ne bucură faptul că există dorinţă de implicare. Sper ca proiectul să se ducă la un nivel şi mai bun, care să conducă la îndeplinirea obiectivelor de mare performanţă, pe care le aşteaptă toţi suporterii din Craiova.

Mie nu mi-a transmis că se retrage. Dar dacă va dori în viitor asta, e clar că trebuie să existe o rezolvare la această problemă. Inclusiv Mihai Rotaru are o datorie morală faţă de Craiova, faţă de craioveni. Trebuie să lase echipa cu posibilitatea de a-şi continua activitatea“, a declarat Pavel Badea.

Chestionat în privinţa plecărilor din club ale lui Sorin Cârţu şi Gică Craioveanu, conducătorul CSU a spus: „Ambele plecări reprezintă o pierdere pentru club din punct de vedere al imaginii. Deciziile pe care patronul le-a luat nu pot fi prea mult comentate. El plăteşte! Sunt banii lui şi eu nu pot să comentez mai mult“.

„Numai o astfel de formulă are susţinerea mea“

Dacă victoriile CS Universitatea Craiova din instanţe sunt deja notorii, Pavel Badea a „sărit“ peste ele, considerându-le normale. El a comentat puţin pe tema fuziunii cu gruparea condusă de familia Mititelu, FCU, fiind destul de tranşant.

„Ce spune sau ce face celălalt patron (Adrian Mititelu – n.r.) nu mă interesează. Nu am nicio informaţie legată de posibilitatea fiziunii. Nu am fost implicat şi nici nu o să mă implic în discuţii ce vizează fuziunea. Nu am nici cea mai mică dorinţă să fac parte dintr-o astfel de discuţie. Pentru mine, echipa care este asociată cu CS Universitatea şi cu Primăria Municipiului Craiova reprezintă comunitatea! Numai o astfel de formulă are susţinerea mea“, a subliniat Pavel Badea.

„Are dreptate Eugen Neagoe“

Trecând la fotbal, Pavel Badea consideră că Universitatea Craiova nu a făcut o partidă lăudabilă cu Dinamo, dar că rezultatul este foarte important. El a punctat că au fost jucători care au rămas datori şi aşteaptă să se revanşeze cu prima ocazie.

„Cu Dinamo a fost o victorie chinuită. Are dreptate Eugen Neagoe. Anul trecut, în play-off, echipa a jucat foarte bine şi nu a făcut puncte. Anul ăsta a început mai slab din punct de vedere al exprimării echipei şi a obţinut o victorie mare. Deci a pornit cu dreptul.

Dacă în primele patru-cinci etape va putea să câştige chiar şi în urma unui joc mai puţin reuşit e foarte bine! Până la urmă vor veni şi evoluţiile frumoase, pentru că rezultatele aduc rezultate, încredere şi linişte. Important este că integrarea lui Mitriţă şi a lui Bancu s-a făcut în urma unei victorii.

Eu îl aştept şi pe Baiaram, dar şi o formă bună a lui Andrei Ivan. Îl aştept şi pe Creţu să revină la forma pe care a arătat-o în play-off. Sunt câţiva jucători de la care avem multe aşteptări, pentru că au potenţial mare. Dacă n-ar putea, nu le-am cere nimic“, a comentat fotbalul optar al Universităţii Craiova.

„Meciul cu Oţelul Galaţi este imperativ necesar să fie câştigat. Oţelul este o echipă nou promovată, care va veni să demonstreze că are un grup valoros şi un antrenor ambiţios, pe Dorinel Munteanu. Va fi o echipă arţăgoasă, pe calapodul antrenorului. Însă diferenţa de valoare este certă în favoarea Universităţii Craiova. Această diferenţă de valoare va fi concretizată şi în rezultat, şi în evoluţie“, a mai spus Bădiţă.

„Am mai avea nevoie de transferuri“

Întrebat dacă Universitatea Craiova mai are nevoie de transferuri ţinând cont de obiectivele pe care şi le-a propus, Pavel Badea a spus:

„Din punctul meu de vedere am mai avea nevoie de transferuri. Dar cei mai importanţi sunt deja la echipă. E greu de adus acum fotbalişti. În primul rând aş mai lua un mijlocaş central şi consider că suntem descoperiţi la regula U21. Dar vreau să punctez că eu nu am niciun fel de implicare în actul de management al echipei în ultimii ani. Eu mă ocup de toate celelalte activităţi ce ţin de CS Universitatea Craiova. Acestea ocupă mult timp şi îmi dau mari satisfacţii, pentru că avem obiective să ducem sportivi la Olimpiadă. Fotbalul este o activitate la care cred că domnul Rotaru se pricepe foarte bine“, a încheiat Pavel Badea.

Citeşte şi: Mihai Rotaru i-a stricat „schema“ lui Mititelu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS