15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalOlandezul Makkelie va oficia duelul Kosovo - România, de la Prishtina

Olandezul Makkelie va oficia duelul Kosovo – România, de la Prishtina

România va disputa vineri cea de-a treia partidă din grupa preliminariilor Euro 2024 cu Kosovo, pe arena „Fadil Vokkri” din Prishtina (ora 21.45), iar arbitru de centru a fost delegat olandezul Danny Makkelie.

Arbitri asistenţi au fost delegaţi Hessel Steegstra şi Jan de Vries, iar al patrulea oficial va fi Sander van der Eijk, a anunțat UEFA. Delegat UEFA a fost nominalizat belgianul Jean Paul Mievis, iar observator UEFA pentru arbitri va fi croatul Vlado Svilokos.

Makkelie a mai arbitrat de trei ori reprezentante ale României, care nu au pierdut, obţinând o victorie şi două egaluri. Naţionala României a remizat în deplasare cu Austria, 0-0, pe 5 iunie 2012, în meci arbitrat de Makkelie. Cu arbitrul batav la centru, Steaua a învins-o pe Sparta Praga cu scorul 2-0, pe 3 august 2016, în turul al treilea preliminar al Champions League. De asemenea, CFR Cluj a remizat acasă cu Young Boys Berna, scor 1-1 (1-0), în alt meci condus de Danny Makkelie, pe 3 august 2021, în prima manşă din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor.

După victoriile obţinute în luna martie în partidele cu Andorra (2-0) şi Belarus (2-1), România ocupă locul secund în Grupa I a preliminariilor EURO 2024, la egalitate de puncte (6) cu Elveţia.

Citeşte şi: România U17 întâlneşte în două rânduri Austria U17, la Lipova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS