24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Campionilor | Manchester City și Inter Milano luptă pentru marele trofeu

Liga Campionilor | Manchester City și Inter Milano luptă pentru marele trofeu

Manchester City și Inter Milano se întâlnesc sâmbătă, de la ora 22.00, pe stadionul „Olimpic Ataturk“ din Istanbul, în finala Ligii Campionilor.

Finala de la Istanbul va fi arbitrată de o brigadă din Polonia, cu Szymon Marciniak la centru şi cu Paweł Sokolnicki şi Tomasz Listkiewicz, arbitri asistenţi. Al patrulea oficial a fost desemnat românul Istvan Kovacs.

Arbitru video a fost desemnat polonezul Tomasz Kwiatkowski, iar arbitri asistenţi video vor fi polonezul Bartosz Frankowski şi germanul Marco Fritz.

Delegat UEFA pentru acest meci va fi elveţianul Jacques Antenen, iar observator pentru arbitri a fost delegat spaniolul Carlos Velasco Carballo.

City ar putea bifa o triplă istorică

Manchester City vizează consacrarea sa europeană prin câştigarea trofeului UCL. A cucerit Cupa Cupelor în 1970 și a devenit un club european de top recent, după preluarea sa de un grup din Emiratele Arabe Unite (2008). „Cetăţenii“ au dominat fotbalul din Albion în ultimii ani. Au cinci titluri câştigate în ultimii şase ani, iar trofeul Champions League ar fi încununarea acestor eforturi, financiare şi sportive, atât pentru club, cât şi pentru managerul Pep Guardiola. Spaniolul nu a mai câştigat cea mai importantă competiţie intercluburi din 2011, eşuând cu Bayern şi cu City după performanţele realizate cu FC Barcelona.

În acest sezon european, Manchester City a avut un traseu remarcabil, fără înfrângere. În fazele eliminatorii a impresionat pe teren propriu. A obţinut victorii clare în faţa unor echipe valoroase: 7-0 cu RB Leipzig în optimi, 3-0 cui Bayern în sferturi, 4-0 cu Real Madrid în semifinale.

Erling Haaland: „Vom da totul să câștigăm această finală“

Manchester City poate încheia sâmbătă un sezon de vis, după ce a câștigat deja titlul în Premier League și Cupa Angliei. Erling Haaland, vedeta „cetățenilor“ nu concepe să nu-și îndeplinească un vis din copilărie: trofeul Champions League.

„Pep și ceilalți din staff fac tot posibilul ca noi să ajungem la cel mai bun nivel. Am învățat deja atât de multe de la Pep și sunt sigur că mai am multe de aflat. Știam că trebuie să mă adaptez la un antrenor nou, staff nou, colegi și mediu nou. Simt că m-am integrat foarte bine și mă bucur de fiecare minut. Va fi special. Mereu am visat să joc în finala Champions League și va fi o onoare să fiu pe teren într-un astfel de meci. Dar avem o misiune de făcut. Am avut un sezon incredibil și trebuie să îl încheiem în cel mai bun mod cu putință. Știu că vom da totul să câștigăm această finală. Va trebuie să fim la cel mai înalt nivel împotriva lui Inter, o echipă foarte bună și suntem nerăbădători să intrăm pe teren.

Știam că voi avea șansa să marchez foarte multe goluri. Când ai atât de mulți jucători valoroși care îți oferă oportunități sau multe spații. Sunt atât de norocos să am coechipieri care mă ajută să bag mingea în plasă. E atât de multă muncă în afara terenului pentru a marca și când reușesc mă concentrez deja pe următorul“, a declarat Erling Haaland, pentru site-ul UEFA, citat de Agerpres.

Inter își joacă șansele cu atenție

De cealaltă parte, Inter a pierdut două meciuri în această campanie europeană, ambele în grupă, cu Bayern. Echipa antrenată de Simone Inzaghi a arătat constanţă şi forţă, fiind o contracandidată demnă la câştigarea trofeului.

„Mijlocul va fi cu siguranţă una din cheile meciului, dar toate părţile terenului vor fi importante. Va trebui să alergăm, cu inimă dar şi cu inteligenţă. Trebuie să rămânem concentraţi, trebuie să dăm totul (…). Ştim că va fi o mare oportunitate de a scrie istorie. Vom face tot ce putem, vom face eforturile împreună. Împreună este cuvântul cheie“, a afirmat antrenorul italienilor, Simone Inzaghi.

„Pentru noi este al 57-lea meci al sezonului. A fost un sezon foarte lung, cu suişuri şi coborâşuri. În momentele grele, noi am progresat şi am crescut. Am pierdut mai mulţi jucători din cauza accidentărilor, dar tot grupul a muncit mult. Eforturile lor ne-au dus până la Istanbul. Nu i-aş da pe jucătorii mei pentru nimic în lume. Mi-au oferit o bucurie uriaşă în ultimii doi ani“, a mai spus antrenorul lui Inter.

„Ştim ce jucător e Haaland, cât e de puternic. Sigur că vom fi ochii pe el, dar şi pe toţi ceilalţi jucători. Toată echipa lui Inter va trebui să se apere, nu doar pentru a-l opri pe Haaland, ci întreaga echipă a lui Manchester City. Sunt buni să se apere, să atace, sunt foarte puternici“, a mai spus tehnicianul echipei lombarde.

Formațiile probabile:

Cele două echipe nu se confruntă cu probleme de lot, astfel că formulele cu care vor începe finala sunt:

Manchester City: Ederson – K. Walker, Ruben Dias, Ake – Stones, Rodri – Bernardo Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish – Haaland.

Inter: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Hakan Calhanoglu, Mhitarian, Dimarco – Lautaro Martinez, Dzeko.

Citește și: VIDEO | Alex Mitriță a spus răspicat de ce a revenit la Știința

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS