17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSuperliga | Anton Petrea, noul antrenor al Universităţii Cluj

Superliga | Anton Petrea, noul antrenor al Universităţii Cluj

Anton Petrea a fost numit, astăzi, în funcţia de antrenor al echipei Universitatea Cluj, a anunțat clubul ardelean.

Anton Petrea are o vastă experienţă ca antrenor secund, activând astfel la FCSB, Litex Loveci, Al-Hilal, Al Wahda (Arabia Saudită), Al Wasl (Arabia Saudită) și Concordia Chiajna.

Anton Petrea (48 ani) şi-a început cariera de antrenor principal în sezonul 2020/2021, pe banca celor de la FCSB. A încheiat sezonul regular al Ligii 1 pe prima poziţie. La finalul play-off-ului echipa lui Gigi Becali a terminat pe poziţia secundă. Cu Toni Petrea pe bancă, bucureştenii au câştigat Cupa României, pe 22 iulie 2020. Acesta a părăsit echipa „roş-albastră“ la finalul sezonului 2020/2021, dar a revenit în noiembrie 2021. După ce a încheiat sezonul regular la 14 puncte în spatele celor de la CFR, a reuşit un play-off cu opt victorii, fiind din nou foarte aproape de titlu. L-a ratat însă după un egal cu Voluntari în penultima etapă şi o victorie (3-1) cu CFR.

A doua provocare ca antrenor principal pentru Anton Petrea a fost Chindia. A preluat echipa în septembrie 2022, de pe ultimul loc în Superligă. A urmat o serie de şase victorii şi patru remize în 11 partide, care au dus echipa până pe locul 8.

Staff-ul lui Anton Petrea la U Cluj va fi format din Cristi Ţermure (antrenor secund), Vasile Gheorghe (preparator fizic) şi Dumitru Hotoboc (antrenor cu portarii).

U Cluj și-a reluat astăzi pregătirile pentru noul sezon din Superligă.

Citește și: Superliga | Christopher Braun, transferat de Rapid, de la CFR Cluj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS