20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Campionilor | AC Milan a acces în semifinale după 16 ani

Liga Campionilor | AC Milan a acces în semifinale după 16 ani

AC Milan s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a remizat marţi seară, scor 1-1, pe terenul formaţiei SSC Napoli, în manşa secundă a sferturilor de finală.

Milan este din nou în semifinalele Champions League după 16 ani. „Minunea“ s-a întâmplat graţie victoriei din tur, cu 1-0, de pe „San Siro“.

Rossoneri au marcat pe stadionul „Diego Armando Maradona“ (52.728 de spectatori) prin Olivier Giroud (’43). Napoletanii au egalat tardiv, prin Victor Osimhen (’90+3).

De menţionat faptul că fiecare echipă a ratat câte un penalti!
Milanezii au primit penalti după un fault comis de Mario Rui la Rafael Leao. Şutul lui Giroud a fost apărat însă de portarul Alex Meret (’22).
Napoli a primit penalty pentru un henţ a lui Tomori. Şutul lui Kvaratshelia de la punctul cu var a fost apărat de Mike Maignan (’82).

Napoli:

Meret – Di Lorenzo, Rrahmani (’74, Ostigaard), Juan Jesus, Mario Rui (’34, Olivera) – Ndombele (’63, Elmas), Lobotka, Zielinski (’74, Raspadori) – Politano (’34, H. Lozano), Osimhen, Kvaratshelia.
Antrenor: Luciano Spalletti.

AC Milan:

Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, T. Hernandez – Krunic, Tonali – Brahim Diaz (’59, Messias), Bennacer, Rafael Leao (’84, Saelemaekers) – Giroud (’68, Origi).
Antrenor: Stefano Pioli.

Milan nu a mai atins „careul de aşi“ din Liga Campionilor din 2007. Atunci a câştigat cel de-al şaptelea şi ultimul său trofeu de campioană a Europei.

Echipa pregătită de Stefano Pioli o va înfrunta în semifinale pe câştigătoarea duelului dintre Inter Milano şi Benfica (2-0 pentru nerazzurri la Lisabona).

Napoli va trebui să se mulţumească în acest an cu titlul de campioană a Italiei.

În cealaltă partidă a serii de marţi, Real Madrid a câştigat cu 2-0 şi returul sfertului cu Chelsea, disputat la Londra, astfel că s-a calificat în semifinale cu scorul general de 4-0.

Miercuri seară, de la ora 22.00, sunt programate celelalte două retururi din sferturi: Bayern Munchen – Manchester City (în tur 0-3), Inter Milano – Benfica Lisabona (2-0).

Citeşte şi: City bagă bani grei pentru modernizarea „Etihad Stadium“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS